EBEL LIGA

S novim NHL-ovcem 'medvjedi' traže pobjedu kontra 'orlova'

12.10.2012 u 10:18

Bionic
Reading

'Orlovi' iz Znojma i ove se sezone odlično ušli u natjecanje, no baš kako je to bio slučaj i prošle godine, nakon nekoliko utakmica igra im je počela padati, a porazi su sve učestaliji. Kako će biti večeras u Ledenoj dvorani?

S novim napadačem koji je predstavljen poput najveće zvijezde, zagrebački Medveščak će večeras u Ledenoj dvorani ugostiti 'orlove' iz Znojma. Dustin Jeffrey stigao je iz Pittsburgh Penguinsa za koje nije odigrao previše utakmica, no za očekivati je da će u dresu Medveščaka pokazati zašto ima fantastičnu priliku trenirati i igrati uz velikane kao što su Sidney Crosby i Jevgenij Malkin.

S novim napadačem Marty Raymond se nada i većem učinku napadača. 'Medvjedi' u prvih 10 kola itekako 'štekaju' u ofenzivi i upravo je učinak napadačkih trojki glavni razlog relativno slabe pozicije kluba na prvenstvenoj ljestvici. Kako će to izgledati s novim 'pingvinom', saznat ćemo večeras.

'Nadam se da ćemo biti učinkoviti, da ćemo golovima podići svoje samopouzdanje', kazao je u najavi utakmice Dario Kostović i dodao kako unatoč brojnim problemima suparnika 'medvjedi' neće podcijeniti Znojmo.

Problem gostiju očituje se u izuzetno teškom tjednu momčadi, čijih je čak osam igrača bolesno. Neki, poput NHL akvizicije Bryana Bickella, čak su završili i u bolnici. No to ne znači da će Česi u Dom sportova isklizati s bijelom zastavom. Štoviše, nadaju se da će konačno krenuti i njihova dobra serija protiv Medveščaka. Ove sezone još nisu igrali, no prošle, uključujući i 'metlu' u doigravanju (4:0 za 'medvjede' u četvrtfinalu) izgubili su osam od devet međusobnih utakmica.

'U Zagrebu ćemo zbog problema s kadrom igrati s tri vrlo mlada igrača, no ipak se nadam da ćemo uspješno parirati fizički moćnom Medveščaku', kazao je gostujući trener Martin Stloukal uoči puta u Hrvatsku.

Njegova momčad je i ove sezone izvrsno ušla u natjecanje, no kako liga odmiče tako se vidi i pad rezultata. U posljednje tri utakmice Znojmo je primilo čak 18 golova. Prema najavama iz Češke, u Zagrebu sigurno neće igrati Peter Pucher, Adam Havlik, Juraj Roznik, Ales Sova i Jiri Beroun, a još je vrlo upitan nastup Bickella.

U redovima Medveščaka najvjerojatnije zbog ozljeda nećemo vidjeti Gala Korena i Nathana Perkovicha, a ako Raymond ostane dosljedan svojim promjenama golmana, protiv Znojma bi trebao braniti Michael Ouzas. Utakmica počinje u 19,15 sati.