RAZUMNA ODLUKA

Tucak: Bošković i Burić nisu otpisani!

11.10.2012 u 22:02

Bionic
Reading

Novi izbornik hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak objavio je popis od 18 kandidata za nadolazeće oglede u skupini Svjetske lige. Barakude će 31. listopada u Zagrebu ugostiti Crnu Goru, dok tri dana kasnije gostuju kod Turske

Od zlatnih olimpijaca na popisu očekivano nema Samira Barača, Igora Hinića i Frana Vićana koji idu u reprezentativnu mirovinu, te Miha Boškovića i Damira Burića koji su najavili privremeni odmor. Zagrebačka publika na djelu će zadnjeg dana listopada vidjeti jedne znatno pomlađene Barakude.

'Upravo je to moja želja i želja stručnog stožera da kroz igre u Svjetskoj ligi napravimo širi broj igrača kroz koji ćemo napraviti jedan filter za Svjetsko prvenstvo i za cijeli četverogodišnji ciklus. Došlo je do određene smjene generacija. Znali smo da ova trojica igrača zbog svojih godina neće ići u novi, četverogodišnji ciklus, Miho i Bura su nas na neki određeni način zatekli s ovim odlukom,' rekao je Tucak najavivši da HVS ne odustaje od dvojca koji je izrazio želju za pauziranjem ovog ljeta od reprezentativnih akcija.

'Osobno ću s njima razgovarati, pokušati promijeniti njihovu odluku da ipak idemo i s njima već na Svjetsko prvenstvo. Ima dovoljno vremena do ljeta i nadam se da će se oni do tada odmoriti. Moja iskrena želja bi bila da oni idu s nama jer se radi o dvojici vrhunskih igrača i vrhunskih momaka. Ovaj broj mladih igrača ćemo iskoristiti već kroz iduće dvokolo u utakmicama protiv Crne Gore i Grčke da dobijemo taj jedan broj koji nam je potreban i nadam se da će ti mladi igrači to iskoristiti,' najavio je izbornik Tucak te dodao da Bošković i Burić za njega neće biti u potpunosti otpisani čak ni u slučaju da se ne odazovu u svibnju 2013. na pripreme za Svjetsko prvenstvo u Barceloni.

"Svi oni određeni natpisi koji su se pojavili poput 'Buriću i Boškoviću su zatvorena vrata reprezentacije', to nikada nitko nije rekao, to nitko nikada nije ni pomislio. Jednostavno se želi dati do znanja da igrači koji ne žele biti u kompletnom četverogodišnjem ciklusu, da se na njih na računa", pojašnjava vaterpolski izbornik i dodaje:

'Čuvati mjesto u reprezentaciji ne želim nikome jer mislim da to ne bi bilo korektno ni prema igračima koji igraju niti mislim, i to sam rekao, da bi to bilo korektno ni prema onima koji budu u određenom ciklusu. Prema tome, treba razgovarati s momcima, treba spustiti loptu na pod. Ništa nije zatvoreno, ništa nije toliko crno. Jednom i drugom treba reći veliko hvala za sve što su napravili hrvatskom vaterpolu i ja se nadam da će još to napraviti i dalje,' rekao je Tucak i okrenuo se reprezentativnim akcijama.

'Bit će važno dobro otvoriti kvalifikacije', kaže Tucak koji odlično poznaje našeg prvog protivnika, ujedno i glavnog rivala za prvo mjesto u skupini - Crnu Goru, protiv koje će Hrvatska igrati u zagrebu 31. listopada.

Kandidati za oglede Svjetske lige s Crnom Gorom (31. listopada) i Turskom (3. studenog):

vratari: Pavić (Mladost), Bijač (Jug), Jelovina (POŠK)
centri: Dobud (Jug), Paškvalin i Krapić (Primorje)
braniči: Bušlje i Macan (Jug), Buljubašić (Primorje), Lončar (Brescia)
vanjski igrači: Joković (Jug), Obradović, Sukno, Šetka i Muslim (Primorje), K. Milaković, Vukičević i Bukić (Mladost)