MIRIS SENZACIJE

NHL-ovac u Zagrebu: Dustin Jeffrey potpisao za Medveščak!

10.10.2012 u 15:44

Bionic
Reading

Nakon što su Graz, Villach, Vienna, Olimpija, Innsbruck i Znojmo već u svoje redove doveli po jednog NHL-ovca, sad je to učinio i Medveščak. U Zagreb je stigao Dustin Jeffrey!

'Dolazak NHL igrača u Zagreb ostvaren je isključivo uz podršku klupskog partnera PAN-a i otvoreno kažem kako bez podrške sponzora to ne bi bilo moguće. Trener Raymond i kapetan Letang, na čiju prijateljsku potvrdu Jeffrey i dolazi u Zagreb, u dogovoru s našim generalnim menadžerom Markoantonijem Belinićem koji je vodio pregovore, složili su se kako bi bilo dobro iskoristiti ovu mogućnost, poslušao sam njihove argumente i pristao na transfer. Po njihovim riječima Jeffrey je izvrsno igrače pojačanje za našu momčad, veliki radnik na ledu koji će pomoći momčadi', kratko je komentirao Damir Gojanović, predsjednik Medveščaka.

Možda mnogima to ime nije poznato, no riječ je o vrlo dobrom 24-godišnjem hokejašu Pittsburgh Penguinsa koji je u AHL-u dokazao kvalitetu, a u NHL-u da će za njega i u budućnosti biti mjesta. Uostalom, navijače Medveščaka itekako može ohrabriti da je Jeffrey imao priliku igrati i trenirati uz super veličine kakve su Sidney Crosby i Jevgenij Malkin i to im jamči da je riječ barem o vrlo dobrom napadaču koji će 'medvjedima' dati onaj toliko potreban poticaj u napadu. Jeffrey je potpisao ugovor do 19. studenoga, a klub će plaćati samo njegovo osiguranje.

Prema statistici, Jeffrey se nalazi u skupini najboljih igrača koji su dosad nosili dres 'medvjeda'. Godine 2007. Penguinsi su ga izabrali na NHL draftu kao 171. izbor, a u listopadu iste godine potpisao je i trogodišnji 'entry-level' ugovor s klubom. Ipak svoje prve profesionalne utakmice nije odigrao u NHL-u, već u dresu Pittsburghove AHL filijale, momčadi Wilkes-Barre Scranton Penguinsa. Bilo je to 2007/08. u doigravanju AHL-a gdje je odigrao 15 susreta.

Debi s 'pravim' Penguinsima Jeffrey je imao već u prosincu 2008, a prve bodove u NHL-u ostvario je već u prvim utakmicama, protiv Boston Bruinsa. Te premijerne sezone s Pensima odigrao je 14 utakmica i ostvario tri boda, dok ih je za Wilkes-Barre Scranton Penguinse skupio 75 s doigravanjem i ostvario 47 bodova.

U narednim sezonama Jeffrey je prema potrebi igrao za oba kluba, i za Pittsburgh i za Scranton Penguinse; u AHL-u je odigrao 213 utakmica (59 golova, 109 asistencija), a u NHL-u 66 (12 golova, devet asistencija). Ugovor za ovu sezonu 24-godišnji Kanađanin ima i dalje s NHL klubom iz Pittsburgha, ali zbog lockouta u NHL-u odlučio se pridružiti Medvjedima i okušati se u Ebelu. U zagrebačkom Medveščaku nosit će dres s brojem 21.