ALFA I OMEGA RUKOMETA

Gobac bi oduzeo olimpijsku medalju Francuskoj

09.10.2012 u 21:05

Bionic
Reading

Zoran Gobac često je u medijima označen kao alfa i omega hrvatskog rukometa. Osvrnuo se Gobac na novi rukometni projekt koji se gradi u Rijeci, ali i na skandal vezan uz Nikolu Karabatića

Zoran Gobac jedan je od glavnih ljudi u hrvatskom rukometu i njegova riječ uvijek ima posebnu težinu. Čelnik RK Zagreba u razgovoru za Net.hr prokomentirao je projekt u Rijeci gdje se gradi veliki Zamet.

'Ja sam za to. Krenuli su dobrim putem da prvo poslože struku, a onda igrače. Ne treba sada očekivati čuda, ali mogu puno pomoći. I nama je u interesu da Rijeka napravi jedan ozbiljan klub. Mi očekujemo i da po završetku karijere Balić i Matličić naprave nešto u Splitu', kazao je Gobac koji se zatim osvrnuo na veliki rukometni skandal u kojem jednu od glavnih uloga ima Nikola Karabatić.

'Ako je to bilo poznato, znalo se i prije Olimpijskih igara. Ne vjerujem da je Karabatić namještao, ali… Ono što je bitno jest je li se to sve znalo prije Olimpijskih igara, a ako je tako, onda smo mi direktno oštećeni jer smo izbačeni u polufinalu. Kako se medalje oduzimaju sportašima koji se dopingiraju, tako bi je trebalo oduzeti i Francuzima ako se znalo prije Olimpijskih igara', završio je Gobac.