DIREKTOR ZAGREBA

Jović: Partizan će biti žestoko kažnjen zbog nereda u Ligi prvaka

09.10.2012 u 17:14

Bionic
Reading

Partizanu prijeti izbacivanje iz rukometne Lige prvaka. Zbog nereda na nedjeljnom dvoboju s Flensburgom u Nišu, beogradski klub sa strepnjom čeka kaznu Europske rukometne federacije (EHF-a)

Podsjetimo, tijekom utakmice žestoko su se sukobile dvije frakcije Grobara, navijača Partizana, a delegat EHF-a Grk Bebetsos pogođen je cipelom u glavu. Srpski će se klub, u najboljem slučaju izvući s drastičnom novčanom kaznom, a tamošnji mediji nagađaju da Partizanu prijeti izgon iz Europe i to do čak pet godina.

'Ne znam kako je i zašto došlo do nereda, ali sigurno je da će EHF biti rigorozan i žestoko ih kazniti. Standardi EHF-a su vrlo visoki, primjerice naša Ledena dvorana ih u potpunosti ne zadovoljava, pa onda možete otprilike zamisliti kako će se EHF postaviti prema Partizanu', kometirao je incident u Nišu sportski direktor CO Zagreba Božidar Jović te priznao kako osobno nije bio pobornik ulaska srbijanskih klubova ni u regionalnu SEHA ligu.

'Iskreno da kažem, kad se razgovaralo o ulasku tamošnjih klubova u SEHA ligu nisam bio pretjerano oduševljen, štoviše onako u sebi bio sam i protiv. Jednostavno, smatram da oni kvalitetom nisu na nivou lige, tako da s njihovim ulaskom nismo puno dobili. Njihovi klubovi teško mogu parirati najboljim klubovima regionalne lige iz razloga što svi najbolji igrači iz Srbije igraju u stranim ligama. Čini mi se da Srbi imaju više od 300 rukometaša koji igraju u inozemstvu. Tako da im je onda zaista teško zadržati kvalitetu u vlastitoj ligi', istaknuo je Jović.

Za razliku od Jovića, trener Zagrebaša Slavko Goluža nije bio pretjerano raspoložen za komentiranje posljednjih afera u svijetu rukometa - incidenta u Nišu, kao i slučaja 'Karabatić'.

'Ne bih se htio na to osvrtati. Jednostavno, ne pratim previše te događaje jer imamo puno utakmica i stalno smo na putu pa ne stignem previše čitati o tome. Sigurno da će to baciti određeno negativno svjetlo na rukomet, ali mi imamo dovoljno svojih izazova i smatram da nam je puno pametnije posvetiti se našem rukometu. Drugo ne bih htio komentirati', zaključio je Goluža.