WTA I ATP

Lučićka i Dodig stigli do drugih kola

09.10.2012 u 10:38

Bionic
Reading

Hrvatski teniski dvoja, Mirjana Lučić i Ivan Dodig, dobro su krenuli ovog tjedna. Doduše, 'Mikica' je nastuplia na WTA turniru, dok je Dodig igrao na 'stepenici niže', challengeru

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić plasirala se u 2. kolo WTA turnira u japanskoj Osaki. Lučić je nakon gotovo dva sata borbe slavila sa 4:6, 6:3, 6:4 protiv 19-godišnje Luksike Kumkhume, koja je glavni turnir izborila kroz kvalifikacije.

Naša je tenisačica očajno krenula u susret i nakon svega šest gemova igre našla se u zaostatku 1:5. Uspjela je Lučić (30) vratiti jedan break zaostatka, ali kod drugog servisa Tajlanđanke za set nije imala odgovora.

No, nakon slabog prvog seta Lučić se pribrala i zaigrala bolje, prvenstveno na svom servisu koji je do kraja susreta izgubila još samo jednom, ponudivši svega dvije prilike za break.

S jednim oduzetim servisom gemom kod rezultata 2:1 za našu tenisačicu, Lučić je osigurala drugi set i poravnanje na 1:1. Napravila je Lučić prva break i u odlučujućem setu (3:2), ali ga odmah potom i izgubila. No, još je jednom bila oštra na servisu Kumkhume, te ponovno oduzela početni udarac za 4:3, a prednost više nije ispuštala.

U 2. će kolu 220 tisuća eura vrijednog turnira Lučić zaigrati protiv Južnoafrikanke Chanelle Scheepers, koja je pak drugo kolo izborila pobjedom protiv Alexe Glatch 6:4, 6:1. Bit će to prvi susret ovih dviju tenisačica na WTA Touru.

WTA Osaka, 1. kolo:
Lučić - Kumkhum 4:6, 6:3, 6:4

Hrvatski tenisač Ivan Dodig plasirao se u 2. kolo vrlo jakog ATP Challenger turnira koji se ovoga tjedna igra u Taškentu. Nakon svega 64 minute igre slavio je protiv Čeha Ive Minara sa 6:2, 6:4.

Dodig, inače 117. igrač ATP-jeve ljestvice najboljih tenisača, ispalio je 14 as-servisa u susretu protiv Minara, kojem je pak prepustio svega devet poena na svom početnom udarcu. U tri je navrata oduzeo servis češkom tenisača, te mu nije ponudio break-loptu u susretu.

U 2. će kolu Dodig igrati protiv Španjolca Adriana Menedeza-MacEirasa, koji je sa 6:4, 6:1 bio bolji od Ukrajinca Denisa Molčanova.

Recimo i da se turnir u Uzbekistanu igra na otvorenom, na tvrdoj podlozi, uz nagradni fond od 125 tisuća dolara.

ATP Challenger, Taškent, 1. kolo:

Dodig (5) - Minar I. 6:2, 6:4