KAKO ZABITI GOL?

'Medvjedi' u (ne)rješivim problemima s realizacijom

08.10.2012 u 11:00

Bionic
Reading

Zagrebački hokejaši sasvim očito imaju problema s realizacijom: ne mogu zabiti s igračem više, niti pet na pet, a o kaznenim udarcima da i ne govorimo. Marty Raymond mora pod hitno pronaći način kako trgnuti momčad

Hokejaši Medveščaka iz Beča se u Zagreb vraćaju 'pokisli'. Momčad Vienne Capitalsa koju su u Puli dobili s uvjerljivih 4:1 pobijedila je u nedjelju s 2:0 i dobrano razočarala i igrače i navijače 'medvjeda'.

'Nažalost, u Beču je prekinut naš niz od tri uzastopne utakmice na kojima smo osvajali bodove. Znali smo da nas protiv Vienne očekuje težak posao. Ova utakmica, u kojoj su pobjednika odlučili mali detalji, to je i pokazala. Gol s igračem manje svakako je usmjerio utakmicu u njihovu korist, a mali pad koncentracije Beču je donio važna dva boda', prokomentirao je napadač Adam Naglich, a njegove riječi prenosi Medveščak.com.

No osim pada koncentracije o kojoj priča Naglich, svakako važan čimbenik ovosezonske igre Medveščaka je velik broj isključenja. Samo u prvoj trećini imali su ih pet, pa rezultat od 0:1 u tim trenucima još i izgleda dobro. Kad se k tomu pridoda i očajna statistika primljenih pogodaka s igračem više, tad je jasno zašto 'novi' Medveščak uopće ne izgleda dobro.

'Najbitnije je da igramo našu igru i da odradimo na ledu ono što nam trener kaže. Momčad smo koja igra sjevernoameričkim stilom, više fizički hokej, i zato ćemo na ledu uvijek davati svoj maksimum za pobjedu i dobar rezultat. Zbog toga je tim bio uspješan prošle sezone, a nadam se da će biti i ove. Imamo momčad koja može zabiti golove, ali i momčad koja će prilike stvarati iz obrambene zone', kazao je nedavno Brandon Buck, jedan od onih od kojih se očekuju golovi.

A njih nema pa nema. Svojevrsna rak rana su i penali koje 'medvjedi' nikako ne uspijevaju zabijati. Marty Raymond je složio ovu momčad, ali očito još uvijek ne uspijeva razigrati ključne igrače. Kyle Greentree ostavio je sasvim solidan dojam, no ostali napadači koji su ljetos stigli u 'brlog' su nevjerojatno samozatajni.

Iduća utakmica Medveščaka je protiv Znojma u Zagrebu. Suparnik je i ove sezone izvrsno počeo natjecanje, pa valja vidjeti i hoće li pasti u formi kako napreduje liga ili će u velikom stilu 'skinuti' Medveščak u Ledenoj dvorani. 'Medvjedi' se doimaju ranjivo, pa od 'orlova' treba očekivati vrlo snažnu želju da se oslade bodovima na gostovanju. Utakmica je na rasporedu u petak.