ISPUNIO OBEĆANJE

Pogledajte impresivan nokaut 'Bigfoota'

06.10.2012 u 09:57

Bionic
Reading

Antonio Silva spasio se od mogućeg otkaza iz UFC-a nakon što je poslije dva poraza u nizu stigao napokon do jedne pobjede, a ona je sinoć bila prilično impresivna

Bigfoot je u svojim izjavama prije meča najavljivao da nema namjeru odrađivati svih predviđenih pet rundi borbe protiv Travisa Brownea na UFC on FX-u 5 te da želi riješiti borbu najkasnije u drugoj rundi. Prema svemu sudeći atraktivan Brazilac mogao je biti čak i još samopouzdaniji ili bahatiji, ovisi iz kojeg kuta gledate. Borba nije ni stigla do druge runde, Bigfoot je slavio u četvrtoj minuti prve runde tehničkim nokautom.

Meč je bio prilično atraktivan, a ključnim se pokazao jedan desni Bigfootov direkt s fotografije koji je Brownea dobro uzdrmao te je bilo potrebno još nekoliko 'manjih' udaraca da natjera suca na prekid meča. Spomenimo i da je Travis imao problema s ozljedom lijeve noge, pa je vjerojatno i to imalo značajnijeg utjecaja na ishod borbe.

Jay Hieron nije najbolje započeo svoju karijeru u UFC-u. U debitantskom meču doživio je poraz jednoglasnom sudačkom odlukom, a protivnik mu je bio Jake Ellenberger, koji u karijeri ima tek par mečeva više, ali zato se on u UFC-u ipak natječe već tri godine.

Oktogon je prije njih ugostio dva borca iz muha kategorije, a pobjedniku je pripala titula idućeg izazivača. Za pojas UFC-ovog prvaka borit će se tako John Dodson zahvaljujući tome što je u Minneapolisu malo prije kraja druge rundi uspio tehničkim nokautom svladati Brazilca Jussiera Formigu.

Imamo i jednu borbu koja je završila unutar jedne minute, a radi se o prvoj borbi iz glavnog dijela. Justin Edwards uspio je iznenaditi daleko iskusnijeg Josha Neera i uhvatiti ga u giljotinu nakon 45 sekundi.

Dvoboj Dennis Hallman vs. Thiago Tavares je otkazan zbog toga što Hallman nije uspio proći vaganje te je zbog toga dobio otkaz, a meč Yves Edwards vs. Jeremy Stephens se nije održao zbog uhićenja Stephensa.




UFC on FX 5, glavne borbe:

Antonio Silva def. Travis Browne - TKO (Udarci, 1R, 3:27)
Jake Ellenberger def. Jay Hieron - jednoglasnom sudačkom odlukom
John Dodson def. Jussier Formiga by TKO (Udarci, 2R, 4:35)
Justin Edwards def. Josh Neer - zahvat (giljotina, 1R, 0:45)

Uvodne borbe:
Yves Edwards vs. Jeremy Stephens (otkazano)
Michael Johnson def. Danny Castillo - KO (Udarci, 2R, 1:06)
Dennis Hallman vs. Thiago Tavares (otkazano)
Jacob Volkmann def. Shane Roller - zahvat (gušenje s leđa, 1R, 2:38)
iego Nunes def. Bart Palaszewski - jednoglasnom sudačkom odlukom
Darren Uyenoyama def. Phil Harris - zahvat (gušenje s leđa, 2R, 3:38)
Marcus LeVesseur def. Carlo Prater - podijeljenom sudačkom odlukom
Mike Pierce def. Aaron Simpson by KO (Udarac, 2R, 0:29)