NOVI DETALJI

Francuska policija zastrašivala Karabatićeve odvjetnike

05.10.2012 u 19:47

Bionic
Reading

Svako malo na svjetlo dana izlaze novi detalji o velikoj kladioničarskoj aferi koja potresa Francusku, ali i cijeli rukometni svijet. U glavnoj ulozi, ali negativnoj, nalazi se Nikola Karabatić koji je optužen za namještanje utakmica

Priča o najvećem rukometnom skandalu s obzirom da je u njega uvučen i jedan od najboljih igrača svijeta Nikola Karabatić svakim danom dobiva nove dimenzije. Francuski mediji svako toliko izvuku neki novi detalj iz cijele priče.

Nakon što je izašla vijest kako su prisluškivani razgovori osumnjičenih igrača, pojavila se vijest kako su odvjetnici braće Karabatić Jean-Robert Phung i Eric Dupond-Moretti prijavili prijetnje policije koja je navodno htjela naštetiti obrani ponajboljeg rukometaša svijeta i njegovog brata.

Tamošnji mediji prenose riječi jednog od odvjetnika, Michaela Corbiereua, koji je kazao da su policajci poručili odvjetnicima kako će 'biti poznati kao osobe koje su poslale u zatvor Nikolu Karabatića, a to vam nije dobro za karijeru. Razmislite dobro o svemu, a mi smo pričali sa sucem maloprije koji je ljut na vas odvjetnike', navodno je kazao Corbiereu.

U međuvremenu javnosti se obratio još jedan osumnjičeni, Dragan Gajić, koji je također odbio bilo kakvu vezu s namještanjem rezultata.

'Posljednjih dana sam predmet optužbi koje strahovito pogađaju moju čast. Kao što sam rekao već sucu u Montpellieru, ja nisam sudjelovao u tim radnjama koje mi se stavljaju na teret. Ne mogu prihvatiti da me se optužuje za varanje, jer sam cijeli život sve odrađivao pošteno. Samo želim nastaviti profesionalno igrati i povratiti ugled', napisao je na svom Facebook profilu Gajić.

Očito je da će se o ovom skandalu pisati još dugo vremena.