RAFTING

Hercegovo iskustvo za Kulu i Zagreb

05.10.2012 u 09:01

Bionic
Reading

Zagrebački rafting sastav trenirat će bivši olimpijac u slalomu na divljim vodana Danko Herceg

Rafting tim Kula natjecat će se za kajakaško-kanistički klub Zagreb. Njegovi članovi Damjan Terzić, Aleksandar Dostal, Davor Kos, Danijel Pribanić, Danko Herceg i Lovro Lepan nadaju se kako će izboriti sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu 2013. na Novom Zelandu. Još korak ih dijeli do tog cilja, prije posljednje kvalifikacijske utrke skupili su najviše bodova u domaćoj konkurenciji.

'Timu smo dali ime Kula po treneru i osnivaču Zvonku Drakšiću Kuli (1955-2012), a vozit ćemo i za njegov matični klub Zagreb', ističe član rafting tima i, istodobno, trener Danko Herceg.

Danko ima bogato natjecateljsko iskustvo. U slalomu na divljim vodama u kanuu jednosjedu četiri puta sudjelovao je na olimpijskim igrama od Barcelone '92. do Atene 2004.

U zagrebačkom pripremnom razdoblju članovi rafting tima Kula vježbat će na Jarunu, gdje je sjedište kanu kluba Končar, a ne na Savi, pokraj kluba Zagreb.

'Na Savi je hladno, Jarun je topliji i za šest stupnjeva', objašnjava Danko Herceg.

Na nedavnom kajakaškom maratonu od Samoborskog otoka do Jaruna nastupili su i članovi rafting tima Kula. Čamac za rafting, načinjen za ekstremno divlje vode, nije prikladan za takva maratonska natjecanja, no unatoč tome raftingaši su sudjelovali u tradicionalnom maratonu.

Druženje i međusobna solidarnost najjače je vezno tkivo kanuista, kajakaša i raftingaša. Disciplina u kojima su generacije zanesenjaka temeljna znanja dobivali upravo od Zvonka Drakšića Kule.