KARIKA KOJA NEDOSTAJE

Nadal u pet mjeseci osigurao Masters

19.05.2009 u 18:50

Bionic
Reading

Premda sezona još nije stigla do polovice, najbolji tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal osigurao je nastup na završnom turniru na kojem će nastupiti najboljih osam igrača

Nadal je nastup na završnom Mastersu u Londonu osigurao trijumfom na prvom grand slam turniru sezone Australian Openu te pobjedama na Mastersima u Indian Wellsu, Monte Carlu i Rimu, dok je u Madridu stigao do finala.

Španjolac se na završni turnir plasirao i protekle četiri godine, no nije imao previše sreće. Dva puta je odustao od nastupa zbog ozljeda, dok je dva puta poražen u polufinalima od Švicarca Rogera Federera.

'Ovaj podatak svjedoči da je tekuća sezona iz moje perspektive već sada izuzetno uspješna. Veselim se nastupu u Londonu, jer tamo sam lni osvajao Wimbledon i Queens Club, a publika me podržavala u svakom meču', rekao je za službenu stranicu ATP-a sjajni Španjolac.

'Tenisači vole igrati na završnom Mastersu i vjerujem da će tako biti i u Londonu. Nadam se da nećemo imati otkazivanja'. kazao je direktor turnira Brad Drewett.

Završni Masters će se održati od 22. do 29. studenoga u londonskoj dvorani 02 Arena, a nagradni fond turnira je pet milijuna dolara.