CRO COP OPET U KAVEZU

Mirko Filipović se vraća u UFC i to borbom 13. lipnja

19.05.2009 u 12:49

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski borac Mirko Filipović odlučio se vratiti pod okrilje UFC-a te je najavio da će se boriti 13. lipnja u Njemačkoj protiv Mustafe Al-Turka

Mirko Filipović se dobro oporavlja nakon ozljede i operacije koljena te je već u punom treningu, u kavez će već u lipnju, a na svojim je stranicama objavio i da se vraća u UFC.

'Odlično se osjećam. Oporavak ide jako dobro i sad već treniram s visokim intenzitetom. Nikada nisam imao tako veliku želju da se dokažem i popnem na vrh, ili barem da umrem pokušavajući', kazao je Filipović na svojim internetskim stranicama te objasnio zašto se vratio u UFC, organizaciju pod čijem se okriljem prije već borio:

'Odlučio sam se vratiti u UFC jer je to puno jače natjecanje. Borit ću se protiv Mustafe Al-Turka. Prve tri borbe u UFC-u nisam odradio kako treba jer nisam bio svoj. Ovim povratkom u kavez želim dokazati da se i dalje mogu boriti s najboljima, bez obzira na to kada i gdje.'

Filipovićeva prva borba nakon operacije koljena bit će u Njemačkoj 13. lipnja, i to u Kölnu, na turniru UFC 99.

'Teško je govoriti o nekim planovima, ali volio bih imati još barem tri borbe do kraja godine. Želio bih se boriti sa što kvalitetnijim protivnicima i polako se uspinjati do borbe za vrh. Zasad sam koncentriran samo na sljedeću borbu', kazao je Mirko.