UDARAC NA DŽEP

Lova bježi, Karabatića napuštaju sponzori!

02.10.2012 u 17:18

Bionic
Reading

Kladioničarski skandal neće samo naštetiti imidžu Nikole Karabatića, nego će ga i financijski skupo koštati. Sponzori polako otkazuju ugovore…

Francuskom reprezentativcu Karabatiću i njegovim kolegama koje se sumnjiče za umiješanost u namještanje utakmica prijeti nekoliko kazni.

Za nezakonito klađenje ona iznosi šest utakmica suspenzije i 15 tisuća eura kazne, a u slučaju namještanja i do pet godina zatvora i 75 tisuća eura po osobi.

Bez obzira kako ovaj skandal završio, jasno je kako će od svih sumnjivaca ponajviše izgubiti Nikola Karabatić. On je jedna od najvećih rukometnih zvijezda koja ima niz sponzorskih ugovora koji su mu donosili više nego ugovor s Montpellierom.

Naravno, ti iznosi nisu kao u nogometnim ili košarkaškim krugovima, ali Karabatić je od deset sponzora godišnje dobivao ukupno pola milijuna eura. Kako je krenulo, mogao bi ostati bez velikog dijela spomenutog iznosa.

Naime, kladioničarksa kuća Betclic je privremeno suspendirala sponzorski ugovor s francuskim rukometašem, a sada se čeka reakcija ostalih devet sponzora. U slučaju dokazane krivnje svi će pobjeći…