JASNO I GLASNO

Izbornik Onesta: Kaznite Karabatića i ostale!

02.10.2012 u 10:50

Bionic
Reading

I francuski rukometni izbornik Claude Onesta progovorio je o rukometnoj aferi odnosno namještanju utakmice u kojoj su sudjelovale i rukometne face poput Nikole Karabatića

Francuski stručnjak je na klupi 'galskih pijetlova' od 2001. i do danas je osvojio sve najvažnije naslove, po dva olimpijska, svjetska i europska naslova. U tim trofejima veliki udio je ugradio i Nikola Karabatić pa je Onesta s razlogom ostao šokiran zbog optužbi oko namještanja utakmice.

Dva francuska reprezentativca, uz Nikolu Karabatića i Samuel Honrubia, brane boje Montpelliera čija je utakmica sporna, a o njima je Onesta imao visoko mišljenje.

'To su dečki za koje imam veliko poštovanje i naklonost', rekao je u uvodu Onesta, ali i dodao:

'Navodno su počinili tešku pogrešku. Oni moraju biti kažnjeni i to na primjeren način, jer to drukčije nije održivo. Očekujem nastavak istrage. Ako su dokazi poznati kazna će biti zaslužena i znam kako će je prihvatiti, jer su postali svjesni ozbiljnosti situacije.'

Onesta je još nešto napomenuo.

'Nikola je vrijedan čovjek i uzoran u svemu što je radio. Njegova pogreška mora biti kažnjena, jer je štetna i za njega i za druge ljude. No ne smijemo danas rušiti nešto što smo voljeli', pričao je Onesta koji tako nije zatvorio sumnjivcima vrata reprezentacije.