POTHVAT BEZ PREMCA

Dvoje hrvatskih plesača pokorilo svijet

01.10.2012 u 18:58

Bionic
Reading

U Kongresnoj dvorani u Grazu, na Svjetskom akrobatskom prvenstvu u akrobatskom rock'n'rollu, mladi petrinjski par obranio je naslov najboljih u konkurenciji plesača do 17 godina

Ana Silaj i Alen Mikić, hrvatski reprezentativni par u akrobatskom rock'n'rollu, osvojio je prvo mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Grazu. Mladi hrvatski asovi tako su obranili naslov najboljeg plesnog para u akrobatskom rock'n'rollu u konkurenciji plesača do 17 godina.

'U izlučnim kolima u Grazu, u impozantnom zdanju Kongresne dvorane, Ana i Alen bili su najbolji par. Tako su izborili nastup u završnici. U tom finalnom dijelu natjecanja nastupilo je šest parova. Ana Silaj i Alen Mikić svojom izvedbom još jednom su potvrdili svoju klasu i naslov najboljih na svijetu', oduševljeno je izvijestio Denis Lilih, jedan od trenera zlatnog hrvatskog juniorskog para.

Prije dvije godine Ana Silaj i Alen Mikić osvojili su naslov na Svjetskom mlađejuniorskom prvenstvu (za natjecatelje do 15 godina), a po četiri puta bili su europski šampioni i osvajači naslova najboljeg para u natjecanju za Svjetski kup.

Ana Silaj i Alen Mikić članovi su petrinjskog kluba Megarock, a treniraju ih Ana-Marija i Denis Lilih.
Inače, mladi Petrinjci dobitnici su ovogodišnje nagrade Hrvatskog olimpijskog odbora za mlade sportaše 'Dražen Petrović'.

Rezultati - stariji juniori (natjecateljski parovi do 17 godina): 1. Hrvatska (Ana Silaj i Alen Mikić), 2. Njemačka, 3. Rusija, 4. Ukrajina, 5. Mađarska, 6. Francuska...