ŠTO ĆE REĆI SUD

I odvjetnik priznao: Karabatić se kladio ...

01.10.2012 u 17:03

Bionic
Reading

Francuski rukometaš Nikola Karabatić i njegov brat Luka, koji su privedeni u nedjelju u sklopu istrage o namještanju utakmice između Montpelliera i Cesson Sevignea, 'su se kladili, ali nisu namještali rezultat', izjavio je u ponedjeljak za radio postaju RTL njihov odvjetnik Eric Dupond-Moretti

'Oni su se kladili, što je sportski prekršaj, ali ne kazneni. Da bi pravosuđe moglo intervenirati u takvom slučaju, potrebno je imati namještenu utakmicu, a kako toga nema, na kaznenom planu također onda nemamo ništa', dodao je.

'Namještenu utakmicu treba dokazati, tužitelj mora to dokazati, a njih dvojica najodlučnije demantiraju da su namještali utakmicu, oni nisu varalice, utakmica nije bila namještena', dodao je odvjetnik.

Braća Karabatić i još 15 osoba privedeni su u nedjelju u okviru istrage o namještanju utakmice između njihovog kluba Montpelliera i Cesson-Sevignea 12. svibnja koju je Montepeller izgubio 31:28. Tada je zabilježena ogromna uplata na kladionici upravo na taj susret i tio na poraz Montpelliera koji je prije tog poraza osigurao titulu prvaka. Sumnja se da su supruge i djevojke rukometaša kao i neke osobe zaposlene u klubu upaltile 5.000 eura što im je donijelo zaradu od oko 200.000 eura.

Ako im se dokaže da su se kladili na utakmicu, što spada u sportski prekršaj, braći Karabatić prijeti kazna u obliku suspenzije od šest utakmica i 15.000 eura novčane kazne. Predsjednik Montpelliera Remy Levy je pak zaprijetio da kazna može ići čak i do otpuštanja.

Ako im se pak dokaže da su sudjelovali u namještanju rezultata, što je kazneno djelo 'sportske korupcije' mogli bi biti kažnjeni zatvorskom kaznom u trajanju i do pet godina te sa 75.000 eura novčane kazne.