5:2 U INNSBRUCKU

'Medvjedi' se lako obračunali s 'fenjerašem'

28.09.2012 u 21:08

Bionic
Reading

U 7. kolu Ebela zagrebački Medveščak gostovao je u Innsbrucku i tamošnje 'morske pse' nadigrao s lakoćom. 'Medvjedi' su pobijedili s uvjerljivih 5:2

Zagrebački hokejaši vraćaju se iz Innsbrucka u izvrsnom raspoloženju. Momčad umjesto koje su ušli u Ebel prije četiri godine, a koja se ove sezone vratila u elitno autrijsko hokejaško natjecanje, nadvisili su sa super uvjerljivih 5:2 i sad puno opuštenije iščekuju nedjeljni dolazak prvaka Linza u Dom sportova.

Medveščak je kod 'fenjeraša' bio veliki favorit. Unatoč neigranju Nathana Perkovicha i Liama Huculaka, 'medvjedi' su i iskusnija i kvalitetnija momčad, pa je samo bilo pitanje u kojoj će mjeri Zagrepčani ozbiljno shvatiti gostovanje u Innsbrucku i s koliko golova u mreži domaćeg vratara će završiti utakmica.

Punih 50 minuta 'medvjedi' su izvrsno vodili igru, imali apsolutnu dominaciju i u posjedu paka i udarcima na gol, i do 10 minuta prije kraja susreta vodili sa 5:0. Pet golova, pet različitih strijelaca: Kyle Greentree, Adam Naglich, Kenny MacAulay, Tomi Zanoški i Curtis Fraser.

No u posljednjih 10 minuta dopustili su domaćinima da s dva brza gola ipak malo ublaže poraz i smanje izvrstan dojam gostiju. Ipak, i s tih 5:2 Marty Raymond i njegov stručni stožer mogu biti zadovoljni. Nakon poraza u Villachu (1:3) prošle nedjelje 'medvjedima' je nužno trebala jedna laganija pobjeda ne bi li se opet približili momčadima s vrha ljestvice.

Statistički gledano, Medveščak je imao 46 udaraca prema domaćem golmanu od čega je pet završilo iza njegovh leđa, dok su 'morski psi' pucali tek 20 puta prema Michaelu Ouzasu i dvaput 'ugrizli'. No, igra s igračem više opet nije funkcionirala, od dvije prilike nije iskorištena nijedna, no barem je jedan gol zabijen u trenucima kad su 'medvjedi' imali igrača manje.

Nakon sedam odigranih kola Medveščak je i dalje sedmi, s pet bodova manje od vodećeg Villacha, ali i samo četri boda manje od drugoplasiranih Vienna Capitalsa te dva boda manje od Znojma koji zasad drži treću poziciju.

Rezultati:
Innsbruck - Medveščak 2:5 (0:2, 0:1, 2:2)
Klagenfurt - Alba 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Linz - Red Bull 6:4 (4:0, 1:4, 1:0)
Graz - Vienna Capitals 2:5 (0:2, 2:0, 0:3)
Dornbirn - Olimpija 5:4 (2:2, 2:1, 0:1 - 1:0 - produžeci)
Villach - Znojmo 6:2 (4:1, 1:1, 1:0)