WTA TOKIO

Nakon Kvitove, Petra nije imala snage za Petrovu

26.09.2012 u 09:38

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije uspjela proći još jednu zahtjevnu suparnicu na jakom WTA turniru u Tokiju. Nakon pobjede protiv Petre Kvitove, Martić je pala u maratonu protiv Nadije Petrove

Ruska tenisačica, inače osamnaesta igračica na svijetu, je slavila nakon tri sata i deset minuta igre sa 7:6(2), 6:7(1), 6:4. Bio je to prvi međusobni meč ove dvije tenisačice, s tim da je bio i potpuno neizvjestan od početka do kraja.

U prvom je setu svaka igračica po jednom lomila suparnicu na servis, pa se otišlo u tie-break gdje je ipak dominirala ruska tenisačica. Imala je Petrova pred kraj drugog seta i prednost breaka, te je mogla mnogo ranije okončati meč. No, kod 4:3 za Petrovu je Martić vratila break-minusa, a kod vodstva 6:5 je propustila set-loptu.

Ipak, Martić je bolju igru u tom periodu meča naplatila u tie-breaku u kojem je izgubila samo jedan poen.

Premda je osvojila tie-break druge dionice i time produžila nadu za preokret, na startu trećeg seta je Petrova napravila razliku. S breakom prednosti je Ruskinja povela 3:0, ali se isto tako 73. igračica na svijetu (Martić) uspjela vratiti u igru. Martić je vratila break minusa, smanjila na 3:2 samo da bi odmah ispustila još jednom svoj servis.

Petrova je povela 5:2, ali najbolja se hrvatska tenisačica niti tada nije predavala. Došla je do 5:4 i šanse za izjednačenje, ali je problem sa servisom bio koban za nju. S dvostrukim pogreškama je Martić gurala Petrovu prema pobjedi, a treću je meč-loptu na kraju Ruskinja i iskoristila.

Petrova je odlično igrala nakon prvog servisa, pa je tako osvojila 40 od 48 takvih poena. Imala je i 15 as-servisa, dok je Martić napravila čak 18 dvostrukih pogrešaka. Ukupno je Ruskinja iskoristila pet od 14 break-prilika, a Martić četiri od sedam.

Spomenimo da je hrvatska tenisačica Darija Jurak ispala u igri parova, u četvrtfinalu. Njemica Lisicki i Amerikanka Raymond su s laganih 6:4, 6:2 pobijedile Jurak i Mađaricu Katalin Marosi.

WTA Tokio, 3. kolo:

Petrova (17) - Martić 7:6(2), 6:7(1), 6:4
Errani (6) - Bartoli (9) 3:6, 6:2, 6:2
Stosur (8) - Ciblukova (12) 6:4, 7:5

četvrtfinale, parovi:
Lisicki / Raymond - Lisjak / Marosi 6-4, 6-2