FRKA OKO LOVE

Pomirba ili nastavak štrajka: U petak sastanak NHL-a i hokejaša

25.09.2012 u 20:57

Bionic
Reading

NHL odnosno klubovi s jedne strane pokušavaju udio igračkih plaća u prihodima spustiti s 57 na 46 posto, na što igrači ne žele pristati. Zasada su otkazane sve predsezonske utakmice do kraja ovog mjeseca, a regularni dio nove NHL sezone trebao bi započeti već 11. listopada

Vodstvo najjače hokejaške lige svijeta (NHL) sastat će se sa svojim igračima nadolazećeg petka po prvi puta otkako je 'lockout' stupio na snagu 15. ovog mjeseca.

Podsjetimo, 15. je istekao kolektivni ugovor posljednji put potpisan 2005. godine, a kako se zahtjevi raspodjele novca između vodstva NHL lige i igrača debelo razlikuju, odlučeno je da zasada od novog ugovora neće biti ništa, čime prijeti i otkazivanje cijele sezone što se prošli put dogodilo u sezoni 2004/05.

Bill Daly, zamjenik povjerenika natjecanja, i predstavnik Udruge igrača NHL lige, Steve Fehr, sastali su se u utorak i dogovorili sastanak ovoga petka, što će ujedno biti i prve riječi između dviju zaraćenih strana još od 12. rujna kada su obznanili neslogu odnosno da će na snagu stupiti 'štrajk'.

NHL odnosno klubovi s jedne strane pokušavaju udio igračkih plaća u prihodima spustiti s 57 na 46 posto, na što igrači ne žele pristati.

Zasada su otkazane sve predsezonske utakmice do kraja ovog mjeseca, a regularni dio nove NHL sezone trebao bi započeti već 11. listopada.