NAVODNO JE 100 POSTO

Lewis ostaje u McLarenu, Felipe u Ferrariju

25.09.2012 u 19:23

Bionic
Reading

Kako se bliži kraj F1 sezone, tako mediji sve češće špekuliraju o budućnosti određenih vozača. Ovog puta su na 'tapeti' Hamilton i Massa

Poduži intervju za službenu stranicu Formule 1 dao je legendarni pilot i trostruki svjetski prvak u ovome sportu Niki Lauda, u kojem je otkrio gdje će iduće sezone voziti Britanac Lewis Hamilton.

Puno se toga piše kako se sezona bliži kraju o tome dali će sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher (43) nastaviti svoju karijeru u Mercedesu, te, ukoliko se to ne dogodi, hoće li njegovo mjesto zauzeti bivši svjetski prvak Hamilton.

'Lewis Hamilton će i sljedeće sezone voziti za McLaren', rekao je kratko i jasno Lauda, koji navodno vodi pregovore između Mercedesa i Hamiltona.

S obzirom da je ta vijest došla od direktnog pregovarača između momčadi i vozača nema razloga ne vjerovati sjajnom Austrijancu, koji je 1975., 1977. i 1984. godine osvajao naslov svjetskog prvaka.

Lauda je također izjavio da će ovogodišnji pobjednik Svjetskog prvenstva biti trenutno vodeći čovjek ukupnog poretka, Španjolac u Ferrariju - Fernando Alonso.

Nekako istodobno, iz Ferrarija je lansirana vijest o statusu Felipea Masse. Njemački Blic je pronašao sugovornika iz talijanske momčadi ,koji je anonimno objasnio situaciju:

'Massa će biti s nama i iduće godine. Nitko ne spominje njegov odlazak'.

Ako je za vjerovati ovom izvoru onda će Massa i osmu godinu zaredom biti u Ferrarijevom timu.

'Napravio je toliko toga za Ferrari da mu jedna ili dvije lošije godine ne mogu naštetiti', rečeno je u dodatku.