SINKROPLIVANJE

Za odlazak na SP juniorke trenirale i po deset sati

24.09.2012 u 18:23

Bionic
Reading

Sara Jurić i Rebecca Domika, 17-godišnje sinkronizirane plivačice, vježbale su osam do deset sati na dan u vodi i na suhom

Hrvatske juniorke, 17-godišnje Sara Jurić i Rebecca Domika, osvojile su 19. mjesto na Svjetskom prvenstvu u sinkroniziranom plivanju u Volosu u Grčkoj. Prvi put u povijesti svjetskih juniorskih natjecanja Hrvatska je imala predstavnice na takvoj priredbi. Lani su, na Europskom juniorskom prvenstvu u Beogradu hrvatske juniorke izborile finale osvojivši deseto mjesto.

'S obzirom na to', kaže trenerica Petra Čačić, 'logično se nametnulo sudjelovanje na Svjetskom juniorskom prvenstvu. Iza nas su ostale zemlje poput Izraela, Egipta, Venezuele, Malezije i Finske od kojih smo još donedavno bili miljama udaljeni.'

Zasad tiho, gotovo šapatom, sinkronizirane plivačice maštaju i o mogućem sudjelovanju na olimpijskim igrama. Riječ je o doista zahtjevnom sportu. Petra Čačić objašnjava da su juniorke vježbale osam do deset sati na dan: u vodi, u teretani, brojanje koreografije na suhom, videoanalize.

Sinrkonizirane plivačice na Svjetskom prvenstvu pratile su trenerice Valerija Petrachina i Petra Čačić, a u hrvatskoj delegaciji još su bili sutkinje Tihana Šiletić i Iva Žagar te Aleksandar Masnec, vođa puta i tajnik Hrvatskog saveza sinkroniziranog plivanja.