DERBI BUNDESLIGE

Imaju li Badelj i HSV snage zapapriti Borussiji Dortmund?

21.09.2012 u 15:04

Bionic
Reading

Niz se razvukao na 31 utakmicu bez poraza i u Dortmundu su odlučni da se on i nastavi te serija dovede do rekorda od 36 utakmica bez poraza. Rekord je to koji je još u siječnju 1983. postavio HSV, vikend suparnik aktualnih prvaka Njemačke

Sjećate li se kada je posljednji put poražena Borussija Dortmund? Naravno, odgovor na ovo jednostavno pitanje i nije tako težak, izgubili su u njemačkom Superkupu od Bayerna na startu sezone. Međutim, preformuliramo li pitanje samo jednim malim dodatkom - u Bundesligi - onda je odgovor zaista impresivan.

Naime, prošlo je točno godinu i tri dana kako navijači aktualnih prvaka Njemačke tužni napustili stadion u okviru domaćeg prvenstva. 18. rujna 2011. Borussia je gostovala na Hannoverovoj AWD-Areni i vodila golom Kagawe sve do same završnice, da bi Haggui u 87. i Ya Konan u 89. srušili prvaka.

'Način na koji smo izgubili ovu utakmicu je nedopustiv. Bili smo mnogo bolji, stvorili puno šansi, a onda primili dva jeftina gola u dvije minute. Ovo nam mora biti škola, ovako nešto nam se ne smije više dogoditi', govorio je Jurgen Klopp nakon te utakmice.

I nije ni bio svjestan da su ga njegovi igrači doslovce shvatili - od tada Borussia Dortmund nije izgubila nijednu prvenstvenu utakmicu, uspjela je obraniti titulu prvaka Njemačke, čak su dodali i Kup, a ovu sezonu započeli solidno.

Niz se razvukao na 31 utakmicu bez poraza i u Dortmundu su odlučni da se on i nastavi te serija dovede do rekorda od 36 utakmica bez poraza. Rekord je to koji je još u siječnju daleke 1983. godine postavio u to vrijeme nogometni gigant HSV. Koji će, tako je sudbina htjela, biti upravo momčad koja će se suprotstaviti Borussiji ovog vikenda, u nadi da će ta serija biti i prekinuta.

Hamburg muku muči sa svojim problemima - oni već četrdeset godina nisu imali ovako loš start sezone. Izgubili su na otvaranju od Nürnberga na svom terenu, potom su bez bodova ostali u Bremenu i Frankfurtu, a obzirom na slabašnu završnicu prošle sezone, u posljednjih šesnaest utakmica u prvenstvu imaju tek dvije pobjede. Za pobjedu ne znaju još od travnja (oni su tada dobili Hannover) i obzirom da ovog mjeseca proslavljaju 125 godina postojanja, pod hitno im je potrebna iskrica koja će upaliti vatru ove sezone.

Thorsten Fink je pod velikim pritiskom, iako tvrdi da je njegova momčad u ovoj utakmici 'autsajder i da nema što izgubiti', jasno je da je za HSV ovo vrlo važan vlak koji moraju uhvatiti žele li imati koliko-toliko mirnu sezonu. No, mogu li Milan Badelj i društvo, predvođeno Van der Vaartom, zaista zaustaviti zahuktalu Kloppovu mašinu?