HLADNA GLAVA

Hrvatski gladijator nad 'provalijom'

Bionic
Reading

Nakon press konferencije Igor Pokrajac i njegov trener Goran Babić su odlučili skratiti vrijeme do večernjeg treninga posjetom najveće turističke atrakcije Toronta i donedavno najviše zgrade svijeta, 553 metra visokog CN Towera. Ekipa Fight Channela im se, naravno, pridružila. Tko bi propustio takvu priliku...

I dok je UFC-ov borac zaista stoički odradio stajanje na staklenom podu ispod kojeg se pruža provalija od 500 i kusur metara, trener 'Hambi', pokazalo se, i nije najveći ljubitelj visine.

No, s obzirom da se radi zaista o ekstremnim visinama malo tko može ostati hladne glave dok gleda prema dolje. Upravo će hladna glava trebati Pokiju u subotnjem meču protiv Magalhaesa. Čak i ako Brazilac uspije dvoboj preseliti na parter, Igor mora iskoristiti prvu priliku za dizanje natrag na noge jer su mu tamo šanse najveće. Vrlo vjerojatno i jedine.

Sutrašnje vaganje nas će borac dočekati bez ikakvih briga i stresova. Posao skidanja kilograma je već dan ranije gotovo odradio do kraja, a u petak mu preostaje tek nešto više od jednog kilograma.

Prema njegovim reakcijama ovih dana, jasno je kako je Pokrajac sazrio kao sportaš i UFC borac, ali i da nikada do sada nije bio ovako spreman i fokusiran. No, ulog koji bi stigao kao nagrada za četvrtu pobjedu zaredom u najjačoj svjetskoj MMA organizaciji sigurno će opravdati uložen trud.

I za kraj današnjeg javljanja iz Toronta mala dogodovština iz hotelskog dizala. U njemu smo, naime, naletjeli na bivšeg prvaka Caina Velasqueza te Strikeforceovog GP šampiona Daniela Cormiera.

Obojica su uživo puno manji nego što bi se to dalo zaključiti prema televiziji i internetu. To se posebno odnosi na Cormiera koji bi definitivno trebao prihvatiti savjet i probati u poluteškoj diviziji UFC-a. Sa snagom koju posjeduje i sjajnim udaračkim te parteraškim tehnikama, Cormier bi bio legitimna prijetnja Jonesu i ostatku društva.

UFC 152 možete pratiti uživo na Fight Channel PPV-u (MaxTV, kanal 25) u nedjelju 23. rujna s početkom u 02:00h kada kreću uvodne borbe. Očekuje vas oko pet sati sjajnog programa, a kompletna snimka na raspolaganju vam tijekom cijele nedjelje.