MEČ SVE BLIŽE

Prvak pitao Pokrajca hoće li pobijediti

Bionic
Reading

Igor Pokrajac će ovog vikenda na UFC-u 152 tražiti četvrtu pobjedu zaredom u američkom oktogonu protiv ponajboljeg grapplera svijeta Vinnyja Magalhaesa

Trebao je to biti jedan pomalo monoton dan u iščekivanju subotnjeg UFC-a 152, no srijeda se u Torontu pokazala kao prepuna situacija za prepričavanje i materijala za ovaj kanadski blog. Od kuda početi? Vjerojatno najbolje od početka.

Dan je započeo neobičnom situacijom koja samo još jednom dokazuje koliko Kanađani cijene i poznaju slobodnu borbu i UFC. Putujući s Pokrajcem prema Xtreme Couture dvorani koja je ugostila UFC-ov otvoreni trening za javnost, skoknuli smo u najbližu banku kako bi razmijenili još nešto novca. Iako s kapom na glavi i 'nabijenim' sunčanim naočalama, Pokrajac je izazvao pravu pomamu među djelatnicima banke. Odmah prepoznat, hrvatski borac je morao podijeliti nekoliko neplaniranih autograma kako bi smirio izazvanu euforiju. Doduše, bilo je problema s izgovorom njegovog prezimena, no čak i djelatnice i djelatnici banke znaju tko je i kako izgleda naš UFC borac.

Slično je bilo i kada smo stigli u Couture Gym. Iako nije bio među borcima koji su trebali odraditi otvoreni trening za javnost, Pokrajac je vrlo toplo dočekan od domaćih fanova. Igor je tih nekoliko sati koliko je trajao show za ljubitelje UFC-a, proveo dijeleći autograme i fotografirajući se s fanovima. I mene je, moram iskreno priznati, iznenadio broj ljudi koji mu je prišao i uz riječi 'I'm a huge fan' poželio sreću u meču protiv Magalhaesa. Pokrajac je očito zaradio mnogo fanova u Kanadi onim brutalnim nokautom u dvoboju protiv Soszynskog.

Iako su Johnson, Stann i Bisping izazvali prilično oduševljenje među nekoliko stotina okupljenih navijača u dvorani, pravi show je tek startao dolaskom Belforta i Jonesa. Trening nije bio ništa posebno - tek mala demonstracija sjajne tehnike obojice boraca, no i to je bilo dovoljno zaluđenim brazilskim fanovima da oduševljeno skandiraju 'Vitor, Vitor'.

Pokrajac u trgovini

I Jones je, unatoč nešto slabijem imidžu u javnosti, izazvao pravu pomutnju ulaskom u dvoranu. Samouvjeren kao i obično, ali i zarastao u dugačku i gustu bradu gotovo do neprepoznatljivosti, UFC-ov prvak je dokazao kako je definitivno prva svjetska zvijezda slobodne borbe.
Zanimljivo, Jonesa smo pola sata kasnije sreli u obližnjem supermarketu kako 'maskiran' u kapuljaču i crne naočale kupuje neke sitnice. Vrlo se srdačno pozdravio s Pokrajcem te ga je upitao je li spreman i hoće li pobijediti Vinnyja.

Igor se brzo snašao i vratio jednakom mjerom kontriravši protupitanjem o meču s Vitorom. Obrasli je Jones samo odmahnuo rukom i simpatično se nasmijao bez konkretnog odgovora. Iako nitko ne daje previše šanse izazivaču, oni koji poznaju materiju se slažu da glavni meč UFC-a 152 nikako neće biti lak zadatak za Jonesa i da iznenađenje nije nemoguće. Belfortu je ovo vrlo vjerojatno posljednja prilika za ovako velik rezultat i u dvoboj će ući kao da nema što izgubiti. A tada je najopasniji.


Upravo smo se s njim i Michaelom Bispingom u istom mini autobusu vraćali u hotel. Vitora sada trenira MMA legenda Mario Sperry kojeg je u prvi mah teško prepoznati zbog potpuno sijede kose koja je sada dio njegovog imagea. Primijetivši Pokrajca kojeg zna još iz Pride dana i meča protiv Mikea Benčića, Sperry je prišao i zaželio sreću našem borcu uz ironičnu šalu i savjet: Sruši ga i 'submitaj ga'. Uh, kako bi to bilo lijepo...

Obnovila se i garderoba

Pokrajac je u večernjim satima odradio i drugi trening od dolaska u Kanadu. U istoj improviziranoj dvoranici hotela Westin trenirao je paralelno s Brianom Stannom, Evanom Dunhamom i Roryjem McDonaldom. Ovaj potonji je jedan od posebnih gostiju priredbe, a kako odsjeda u istom hotelu, iskoristio je priliku za lagani večernji trening. Kada smo ulazili u dvoranu od tamo je upravo izlazio Pokrajčev protivnik Magalhaes.

Niti ovaj put nije bilo previše srdačnosti, no Igor je ipak napravio prvi korak i prijateljski ponudio ruku. Magalhaes je vratio osmjehom i prijateljskim rukovanjem. Kako smo jučer saznali, Vinnyjevog glavnog trenera zbog nekih problema iz prošlosti nisu pustili u Kanadu pa Brazilac neće imati prave savjete iz kuta.

Danas nismo uspjeli saznati kako napreduje njegovo skidanje kila, no s obzirom na njegov isforsirani smješak na licu i dugačak boravak u sauni, čini se kako su ispred Magalhaesa naporna tri dana. Nema nikakve sumnje da će Igor u segmentu izdržljivosti imati značajnu prednost naspram Brazilca, a to je i jedan od najjačih njegovih aduta u ovom dvoboju. Uz dakako puno bolju stojku i čvrstu bradu.

Ako vas zanima kako Kanađani predviđaju meč Pokrajac vs. Magalhaes i kome daju prednost, onda pročitajte sutrašnji raport iz Toronta. Uz dojmove s tradicionalne press konferencije koja se uvijek održava četvrtkom...

Spektakl iz Toronta možete pogledati uživo na Fight Channelu (MAXtv) u noći sa subote na nedjelju, 23. rujna s početkom u 02:00h.