ZVIJEZDE U EUROPI

Ovečkin u Dinamu, Kopitar u Mori

19.09.2012 u 21:04

Bionic
Reading

Aleksandr Ovečkin, 27-godišnji ruski hokejaš na ledu i kapetan NHL momčadi Washington Capitalsa, nastavit će karijeru u domaćoj KHL ligi i to u moskovskom Dinamu, dok je Anže Kopitar, prošlosezonski osvajač Stanley cupa, otišao u švedsku Moru

S obzirom na aktualni 'lockout' mnogi su se igrači iz NHL lige odlučili za iskorak odlaska (kod mnogih povratka) u Europu. Nakon što su rusku KHL ligu pojačali igrači poput Jevgenija Malkina, Sergeja Gončara i Ilje Kovalčuka, za takvo što se odlučio i Ovečkin, jedna od najvećih zvijezda NHL lige.

U ponedjeljak je Ovečkin proslavio 27. rođendan, a dva dana kasnije je potpisao za Dinamo u kojem je počeo veliku karijeru. Inače, imao je na stolu Ovečkin i daleko unosniju ponudu gradskog rivala CSKA, ali se nije odlučio za tu opciju.

Sa 16 godina je Ovečkin debitirao u Dinamu, a u klubu će ostati dok ne završi 'lockout'. Nakon Ovečkina sada se očekuje gdje će završiti još neke ruske zvijezde iz NHL lige, poput Pavela Dacjuka i Ilije Brizgalova.

Istodobno, najveća slovenska zvijezda Anže Kopitar pridružio se mlađem bratu Gašperu u švedskoj Mori. Prošlosezonski osvajač Stanley cupa u klubu će ostati do kraja 'lockouta'.