ATP METZ

Karlović u dva tie-breaka do drugog kola

18.09.2012 u 13:48

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivo Karlović probio se u 2. kolo ATP turnira u francuskom Metzu, koji se ovog tjedna igra u dvorani na tvrdoj podlozi. Naš je tenisač protiv domaćeg predstavnika Kennyja De Scheppera slavio u dva tie-breaka

U prvom međusobnom dvoboju na ATP Touru Karlović je sa 7:6(5), 7:6(3) nadigrao čovjeka koji se do glavnog turnira probio kroz tri kola kvalifikacija.

U prvom je setu francuski tenisač bio daleko opasniji u igri protiv servisa, pa je tako, za razliku od Karlovića, izborio tri prilike za break, ali nijednu nije uspio pretvoriti u prednost. Karlović nije ni stigao do lopte za obrat, pa je set otišao u prvi tie-break.

U njemu je ključni detalj bila dvostruka servis-pogreška De Scheppera kod rezultata 5:4 u korist našeg tenisača. Francuz je spasio prvu set-loptu, svojim servisom, ali isto nije uspio na Karlovićevom.

U drugom je setu naš tenisač bio taj koji nije koristio prilike za break, pa je po drugi puta u susretu set morao biti odlučen u tie-breaku. Mini-breakovima za 1:0, 4:1 i 6:3 Karlović je lakoćom osvojio i drugu dionicu, te izborio 2. kolo i susret protiv trećeg nositelja iz Španjolske – Marcela Granollersa

ATP Metz, 1. kolo:

Karlović - De Schepper 7:6(5), 7:6(3)