tportal.hr

Zagreb
+16
Osijek
+19
Pula
+19
Rijeka
+19
Zadar
+16
Split
+18
Dubrovnik
+20

MODERNI GLADIJATORI

Svijet piše o neviđenom spektaklu u Hrvatskoj

Vijest o utakmici u Areni odjeknula je daleko, oduševljeni su u Americi, u Svjetskom hokejskom savezu, u Rusiji…

Datum objave:
17.9.2012 14:27

Zadnja izmjena:
17.9.2012 14:52

Spektakl Medveščaka u Areni nije prošao nezapaženo diljem svijeta. Osim što je CNN zatražio 'live' materijale iz Pule, ugledni CBS na svojim stranicama donosi fotografije s događaja i piše sljedeće:

'Samo zato što je NHL ušao u lockout, to ne znači da se nije igrao lijep, pozornosti vrijedan hokej. Takav se hokej igrao u Puli u Hrvatskoj usred rimskog amfiteatra. Može li bolje od toga?', piše CBS.

Službena stranica Svjetskog hokejskog saveza donosi naslov 'Veni, vidi, vici'.

'Bio je to povijesni događaj! Nikada hokejska utakmica nije odigrana na ovakvom mjestu. Dvije tisuće godina nakon pravih gladijatora u Arenu su ušli gladijatori s kacigama, klizaljkama i palicama. Nisu se borili kao divlje zvijeri, no iskazali su osobine zvijeri koje nose na prsima', piše IHF.

Strani mediji popratili su i najavu ulaska Medveščaka u KHL, a i stranica ruske lige donosi vijesti iz Pule.

'Hrvatska je vidjela neviđenu predstavu! Slični događaji koji populariziraju hokej u svijetu već su viđeni, no Medveščak je organizirao trodnevni festival na ledu u rimskom amfiteatru i time možda nadmašio sve', tvrde Rusi.

214769,214757,213935,213568

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Odigrane utakmice

Poredak

Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.

Nadolazeće utakmice

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr