4:1 U ARENI

Fantastični 'medvjedi' posve nadigrali Capitalse

17.09.2012 u 08:49

Bionic
Reading

Medveščak je tako pobjedom okončao zaista spektakularni produženi vikend u Puli. Bila su to tri nevjerojatna hokejaška dana u starom rimskom amfiteatru, koja će se itekako pamtiti

Nakon poraza u petak od ljubljanske Olimpije, hokejaši Medveščaka ugostili su u pulskoj Areni suparnike iz Beča. Vienna Capitalsi stigli su u Pulu kao prvoplasirana momčad nove sezone i s ambicijom da neporaženi ostanu i nakon susreta s 'medvjedima'.

Za razliku od utakmice u petak, sad je s ledom bilo sve u redu i to se vidjelo na igri Medveščaka. Atmosfera je u amfiteatru bila izvrsna, a klizanje i borba zagrebačke momčadi na razini koju navijači očekuju. Takav stav na ledu, domaćinski, sportski drzak, isplatio se domaćinima u 12. minuti kad je Kyle Greentree zabio za 1:0 s dva igrača više.

Dominacija Medveščaka nastavila se i u drugoj trećini, a u tom periodu vidjeli smo još dva gola 'medvjeda'. Prvo je Saša Martinović u 24. minuti pospremio jedan 'otpadak' iza leđa Fabiana Wienhandla, a onda je i tri minute kasnije pogodio David Brine za uvjerljivih 3:0.

Gosti su tek u posljednjih 20 minuta podigli ritam utakmice, prijetili domaćinima, ali postigli su samo počasni pogodak.

Za konačnih 4:1 pobrinuo se ove sezone najefikasniji 'medvjed' Tomislav Zanoški koji je zabio 15-ak sekundi prije kraja, u trenucima kad su gosti igrali bez golmana.

Medveščak je tako pobjedom okončao zaista spektakularni produženi vikend u Puli. Bila su to tri nevjerojatna hokejaška dana u starom rimskom amfiteatru, koja će se itekako pamtiti. Rezultatski gledano, 'medvjedi' su ostvarili solidan učinak bez obzira na poraz od Olimpije.