3:2 ZA OLIMPIJU

Ljubljanski 'gladiatori' svladali 'medvjede' u Areni

15.09.2012 u 00:59

Bionic
Reading

'Zmajčeki' su u 2.000 godina staroj pulskoj Areni stigli do vrijednog trijumfa 3:2 nad Medveščakom i tako pobijedili u prvoj utakmici u povijesti koja je odigrana u rimskom amfiteatru

Hokejaši Medveščaka poraženi su u prvoj utakmici Ice Fevera u Puli od ljubljanske Olimpije sa 2:3. Bila je to prva utakmica hokeja na ledu u starorimskoj Areni, a koja nažalost nije završila po željama navijača 'medvjeda'.

Utakmica je kasnila sat i pol zbog problema s ledom koji se topio, ali i bio neravan zbog loše pripreme. Naime, cerada kojom se pokriva led kako bi se zaštitio od kiše topline bila je pričvršćena letvama koje su napravile udubine u ledu. Nakon dugog 'peglanja' suci su odlučili da ipak postoje uvjeti za utakmicu, pa je na kraju puno gledalište u amfiteatru imalo prigodu pozdraviti moderne gladijatore.

Igra je bila prilično loša, led je bio mekan, pak je odskakivao poput loptice, a takvim okolnostima puno su se bolje snašli gosti. Poveli su u prvoj trećini preko Michaela Ratchuka, a onda s dvije kontre u drugoj trećini povisili rezultat na 3:0. U tim trenucima 'medvjedi' su izgledali posve izgubljeno, ali nošeni pjesmom s pulskih tribina ipak su smogli snage uzvratiti.

Početkom posljednje trećine Tom Zanoški je smanjio na 1:3 i ponudi nadu svojoj momčadi u preokret. Kad je u 48. minuti Adam Naglich smanjio na 2:3 pospremivši iza leđa Jerya Kuhna jedan odbijanac nakon dobrog šuta Saše Martinovića, nade u preokret postale su puno realnije. Vremena za tako nešto bilo je vremena, a s dva brzo zabijena pogotka 'medvjedi' su dobili krila i dodatnu snagu za nove napade.

Iako su 'medvjedi' do kraja utakmice odigrali vrlo dobro, stvorili puno prilika, golman Kuhn i puno sreće najzaslužniji su to je rezultat i ostao 2:3.

Unatoč porazu zagrebačkog kluba, bila je to večer za pamćenje. Gledati hokej u 2.000 godina starom amfiteatru stvarno je doživljaj za pamćenje, pogotovo kad više od 7.000 navijača ispuni tribine.