3:2 ZA OLIMPIJU

'Zmajčeki' stigli do super vrijedne pobjede u Areni

15.09.2012 u 10:35

Bionic
Reading

Iako s gotovo dva sata zakašnjenja, utakmica između Medveščaka i Olimpije se igra! Rezultat je 3:2 za Olimpiju

S dva sata zakašnjenja, hokejaši Medveščaka i Olimpije izašli su na led pulske Arene. Problem s topljenjem leda riješen je tek kad se temperatura u puli spustila ispod 18 stupnjeva, a vjetar s južnog 'okrenuo' na sjeverni.

Na tribinama je nešto manje ljudi od očekivanoga, jer su mnogi s malom djecom odustali od čekanja, no unatoč tomu, atmosfera je veličanstvena.

Medveščak - Olimpija 2:3

Kraj utakmice!

Medveščak ima zadnju priliku za izjednačenje. Ima igrača više, a do kraja je ostalo samo 18 sekundi.

Atmosfera na tribinama je fantastična, raspjevani navijači doslovce guraju 'medvjede' prema izjednačenju.

Medveščak je ima igrača više i pravo je čudo da pak nije ušao u mrežu gostiju. Golma Kuhn i puno sreće zaslužni su da je rezultat ostao 2:3.

Goooooooool! 2:3! Gol je zabio Adam Naglich u 48. minuti.

Medveščak i dalje dominira, traže 'medvjedi' i drugi gol, no na ovakvoj neravnoj i mekoj podlozi to ide jako teško.

I konačno pogodak 'medvjeda! Na 1:3 smanjio je Tom Zanoški u 42. minuti.

Kreće i posljednjih 20 minuta, bit će zanimljivo vidjeti hoće li 'medvjedi' krenuti na sve ili ništa i kako će se u takvoj igri snaći 'zmajčeki'.

Završila je i druga trećina. Gostujući hokejaši izvrsno su iskoristili sve svoje prilike i stigli do velike prednosti.

3:0 za 'zmajčeke'! Gosti su dvije minute prije kraja druge trećine iskoristili igrača više i s lakoćom svladali Kristana. Strijelac Jaka Ankerst.

Nakon primljenog drugog gola 'medvjedi' su napravili dva bespotrebna faula, pa je pred domaćom obranom teška zadaća defenzive s dva igrača manje.

Olimpija je povela u 32. minuti s 2:0! Scott Freeman je 'slomio' Roberta Kristana u polukontri i zabio lijep pogodak za Ljubljančane.

Druga trećina započela je napadom gostiju. I dalje je jako teško kontrolirati pak, pa su pogreške jednih i drugih vrlo česte. Medveščak je u prvih nekoliko minuta imao dvije dobre prilike, no u oba slučaja mreža gostiju se nije tresla.

Završilo je prvih 20 minuta. Olimpija je realno pokazala više u vrlo teškim uvijetima za igru i zasluženo vodi 1:0.

U 15. minuti vidjeli smo i prvo koškanje; Andy Sertich i Scott Freeman su se dohvatili i sad su na hlađenju od pet minuta.

Olimpija vodi s 1:0! Bila je to brza polukontra gostiju koju je pogotkom okrunio Michael Ratchuk.

Nakon šest minuta igre domaćini imaju igrača više, no bez konkretnog učinka. 'Medvjedi' su tek dvaput slabašno zapucali prema golu gostiju. Nekoliko minuta kasnije vidjeli smo sličnu situaciju, igrač više za domaćine, bez opasnijeg šuta prema golu.

Medveščak je u prvih pet minuta imao dvije, tri kontre, no nijedna nije završena s konkretnom opasnošću po Jerryja Kuhna. S druge strane, 'zmajčeki' polako uspostavljaju ravnotežu i po kvrgavom ledu dobro pariraju 'medvjedima'.

Medveščak zasad dobro kontrolira igru, s lakoćom uzima pak suparnicima iz Ljubljane i prijeti gostujućem golmanu.

Krenula je utakmica! Prvi napad imaju 'medvjedi'. Led se čini u redu, premda je dojam s tribina da je malo mekan. No očito se može igrati.