UFC 152 - SPEKTAKL

Životna prilika Pokrajca, Jones na Belforta

14.09.2012 u 14:35

Bionic
Reading

Ako su svjetski fanovi bili razočarani otkazivanjem UFC-a 151, odnosno dvoboja Jona Jonesa i Dana Hendersona, onda su hrvatski ljubitelji slobodne borbe premještanje nove obrane naslova ponajboljeg MMA borca današnjice u Toronto, dočekali sa smiješkom

Razlog je jasan - osim meča Igora Pokrajca protiv brazilske BJJ mašine, Vinnyja Magalhaesa, sada će na istom eventu uživo moći pratiti i okršaj Jonesa i MMA legende Vitora Belforta, koji je odlučio uskočiti u posljednji trenutak.

Nakon što je uzeo pojas UFC-ovog prvaka deklasiravši u ožujku 2011. Mauricija Shoguna Ruu, Jon Jones je nanizao pobjede obranivši pritom naslov protiv velikana i bivših šampiona Quintona Jacksona, Lyota Machide i Rashada Evansa. Tek je Evans uspio svoj meč odvesti do sudačke odluke, no i taj je dvoboj bio jednosmjerna ulica u kojoj nije imao nikakve šanse.

Mogu li kratkotrajne pripreme i nedovoljan period za prilagodbu za meč protiv Belforta biti otegotne okolnosti za trenutačno najdominantnijeg MMA borca današnjice, saznat ćemo u kanadskom velegradu. Jedno je sigurno - Belfort u ovom meču nema što izgubit. S 35 godina na leđima i prokockanom šansom za titulu u srednjoj diviziji, Brazilcu je ovo savršena prilika da na zalasku karijere još jednom dokaže svoju neospornu kvalitetu i borilačku veličinu.

JESTE LI ZNALI?

Igor Pokrajac je čak 8 godina radio kao službeni Cro Copov sparing partner i da mu je bio u kutu na svim mečevima u legendarno Prideu.
Brzina udarca laktom (kružnog) Jona Jonesa brža je od rotacije elise vojnog jurišnog zrakoplova Apachi.
Jon Jones ima raspon ruku od 215 centimetara što ga čini 'najduljim' borcem u UFC-u uz Stefana Struvea.

Iako ćemo s nestrpljenjem iščekivati dvoboj Jonesa i Belforta, ono što nas zaista zanima na popisu borbi UFC-a 152 je meč Igora Pokrajca i Vinnyja Magalhaesa. S tri uzastopna slavlja u nizu, Pokrajac se vinuo u gornji dom ljestvice najboljih boraca do 93 kilograma, a Brazilac je njegova karta za ulazak na sam vrh. Novo slavlje protiv majstora partera definitivno bi mu osiguralo dvoboj s nekim od bivših prvaka, a onda je sve moguće. Pa čak i da bivšeg Cro Copovog sparing partnera gledamo u ulozi budućeg izazivača.

Baš zbog toga je meč s Magalhaesom izuzetno bitan za hrvatskog borca i šansa koja se ne nudi dva puta u karijeri. Pokrajčeva karijera je već sada nadmašila većinu očekivanja, no svi se nadamo da bi nas po tko zna koji put mogao ponovno pozitivno iznenaditi.

Osim dva dvoboja u Torontu ćemo gledati i vrlo zanimljiv okršaj između Josepha Benavideza i Demetriousa Johnsona koji će dati prvog UFC-ovog šampiona u novoj muha kategoriji.

Spektakl iz Toronta možete pogledati uživo na Fight Channelu (MAXtv) u noći sa subote na nedjelju, 23. rujna s početkom u 04:00h.

209505,209015,205118,209015
Popis borbi:

Jon Jones vs. Vitor Belfort
Joseph Benavidez vs. Demetrious Johnson
Michael Bisping vs. Brian Stann
Matt Hamill vs. Roger Hollett
Cub Swanson vs. Charles Oliveira

Uvodne borbe
Igor Pokrajac vs. Vinny Magalhaes
TJ Grant vs. Evan Dunham
Sean Pierson vs. Lance Benoist
Jimy Hettes vs. Marcus Brimage
Seth Baczynski vs. Simeon Thoresen
Mitch Gagnon vs. Walel Watson
Kyle Noke vs. Charlie Brenneman