TUCAK NOVI IZBORNIK?

Ratko Rudić napustio klupu, ali ostaje u savezu

13.09.2012 u 13:06

Bionic
Reading

Nakon iznimno uspješnog osmogodišnjeg mandata, hrvatski vaterpolski izbornik Ratko Rudić napustio je klupu reprezentacije i seli na novu poziciju

Olimpijski, europski i svjetski zlatnik u nedjelju će biti potvrđen na mjesto sportskog direktora reprezentacije, a tada bi trebao biti imenovan i njegov zamjenik. Najbolje kotira Ivica Tucak koji je Rudiću asistirao prilikom osvajanja svjetskog zlata u Melbourneu, u Rijeci je osvojio juniorsko zlato, a s VK Šibenikom punim mladića došao do finala kupa LEN.

'Još uvijek žalim za neuspjehom na Igrama u Pekingu, ali zadovoljan sam ostvarenim i vjerujem da ću moći puno dati u novoj ulozi', rekao je Ratko Rudić te pojasnio svoja buduća zaduženja.

'Kao sportski direktor kreirat ću dugoročan plan rada, biti u stalnom kontaktu s klupskim trenerima i igračima iz svih dobnih kategorija i te planove koordinirati s tijelima u savezu. To je ogroman dijapazon posla od kojih sam većinu radio i dosada, ali sada ću im se posvetiti u još većem obujmu', rekao je Rudić kojemu se ispred saveza zahvali izvršni direktor Perica Bukić.