PROTIVNICE BEZ NADE

Cura za velike stvari: Donna u četvrtfinalu

12.09.2012 u 12:29

Bionic
Reading

Donna Vekić, 16-godišnja hrvatska tenisačica, prošla je još jedno kolo na WTA turniru u Taškentu (tvrda podloga). Još je jednom i razbila suparnicu, ovom prilikom 91. tenisačicu na svijetu, Španjolku Laru Arruabarrenu-Vecino

Nakon samo jednog sata i 12 minuta Vekić je pobijedila sa 6-2, 6-2, čime je peti meč u Taškentu dobila bez izgubljenog seta! Dobila je tri puta u kvalifikacijama i dva puta u glavnom turniru. Tako je ostvarila prvi četvrtfinale na WTA turnirima, a pokazuje i da nema kompleksa od igračica iz društva TOP 100. Do ovoga tjedna nije svladala niti jednu, a sada je razoružala dvije u dva dana.

Ova 20-godišnja Španjolka nije imala baš nikakve šanse protiv trenutačno 183. tenisačice na svijetu, a kako igra, Vekić će nesmiljeno napredovati na WTA ljestvici. Već ovaj rezultat nudi joj pomak na granicu najboljih 150, a pitanje je mjeseca kada će, bude li sve u redu, ući i u stotinu odabranih.

Čak pet puta je Vekić oduzimala servis suparnici u meču, dok je svoj izgubila tek jednom. Osvojila je čak 19 poena više (64-45), a konstantno je nasrtala na servis Španjolke, te joj radila konstantni pritisak (osvojila je Vekić 62 poena na drugi servis suparnice, te 48 posto poena nakon prvoga).

U idućem kolu, u četvrtfinalu, Vekić će igrati protiv pobjednice meča između Srpkinje Bojane Jovanovski i Grkinje Eleni Daniilidou.

Dakako, ovaj dosadašnji rezultat je najbolji u mladoj karijeri 16-godišnje Osječanke koja je priča turnira u glavnome uzbekistanskom gradu.

WTA Taškent, osmina finala:
Vekić - Arruabarrena-Vecino 6-2, 6-2