IPAK SE KREĆE

Hrvatske tenisačice upisale dan iz snova

12.09.2012 u 10:46

Bionic
Reading

Hrvatske tenisačice su upisale maksimalan učinak u prvim kolima WTA turnira u Quebecu i Tashkentu, i najavljuju dobar završetak sezone koji upravo počinje

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić pobijedila je domaću kvalifikanticu Heidi El Tabakh u srazu prvog kola WTA-ova dvoranskog turnira koji se igra u kanadskom Quebecu, te tako upisala treću pobjedu hrvatski tenisačica u sjajnom ponedjeljku.

Nakon pobjeda Donne Vekić i Petre Martić bilo je 6-4, 3-6, 7-6(5) za 30-godišnju Hrvaticu koja će u drugom kolu igrati protiv pobjednice dvoboja između prve nositeljice, Slovakinje Dominike Cibulkove, i Belgijke Kirsten Flipkens.

Inače, Lučić se spašavala u meču protiv El Tabakh, budući da je kod 5-3 Kanađanka servirala za pobjedu. No, Lučić je lako vratila break, a potom izjednačila na 5-5 u gemu bez izgubljenog poena. Poslije je u 'gustom' tie-breaku ipak imala više hrabrosti potegnuti i na kraju dobiti meč.

Suparnicu u drugom kolu doznala je i druga hrvatska predstavnica u Kanadi, Petra Martić. Ona će igrati protiv Gruzijke Ane Tatišvili.

Turnir nagradnog fonda 220.000$ igra se na tepihu i označava početak jesenskog dijela sezone, u zatvorenom. Bravo cure, teško se sjetiti kada je hrvatski ženski tenis u istom danu polučio tri WTA pobjede.

WTA Quebec:
Martić(7) - Pegula 6:4, 7:5
Lučić - El Tabakh 6:4, 3:6, 7:6(5)

WTA Taskhent:
Vekić - Rybarikova(4) 7:6(3). 6:3