NEUHVATLJIVA SANDRA

Mlađa juniorka sa sedam naslova

10.09.2012 u 09:47

Bionic
Reading

Članicu atletskog kluba Dinamo - Zrinjevac posebno motiviraju Sandra Perković, Allyson Felix i Sanya Richardson

Sanda Kočiš (16), učenica drugog razreda ekonomske škole i članica atletskog kluba Dinamo-Zrinjevac, osvojila je sedam naslova državne prvakinje. Najbrža je bila na 800 m u mlađoj juniorskoj konkurenciji. U natjecanju starijih juniorki bila je prva i na 800 i na 1.500 m. U seniorskoj konkurenciji zlatne medalje osvojila je na 1.500 i u štafeti 4 x 400 metara. Napokon, na mlađeseniorskom prvenstvu u Zagrebu, na stadionu Mladosti uza Savu, bila je najbrža na 800 i 1.500 m.

U lipnju je postigla osobne rekorde na 800 (2:07,23) i 1.500 metara (4:26,88).

'U mlađoj juniorskoj konkurenciji moj osobni rekord na 800 metara ove je godine drugo vrijeme u Europi i treće na svijetu', rekla je Sanda.

Trenira šest puta u tjednu. Slobodno vrijeme koristi za učenje. Atletikom se počela baviti prije pet godina. Na osnovnoškolskom natjecanju bila je najbrža na 60 metara.

'Bila sam brža i od cura i od dečki', pripomenula je sa smiješkom.

Nakon takva pothvata, Ozren Maček, nastavnik u osnovnoj školi Frana Krste Frankopana, uputio ju je u atletski klub Dinamo - Zrinjevac. U prvoj klupskoj godini vježbala je pod nadzorom trenera Srećka Opašića, a zatim je počela trenirati pod nadzorom sadašnjeg učitelja Mladena Kršeka.
Voli trenirati. Veseli je to, a najviše kad se popne na pobjedničko postolje sa zlatnom medaljom oko vrata. Kad zna da se trud isplatio, da napreduje.

Osjeća se ugodno u atletskom društvu, u okruženju gdje ima podršku.

'Kad pobijedite uvjerljivo, doima se to lakom i jednostavnom zadaćom. A nije tako. Jer, kad si najbolji, uvijek osjećaš pritisak, napokon, svatko te želi prestići, ugroziti', objasnila je Sanda.

Ističe kako joj koriste inozemne utrke, jača konkurencija, kako je važno sudjelovati na takvim natjecanjima.
Na pitanje ima li uzora, spremno odgovara:

'Kako da ne! Motiviraju me izjavama Allyson Felix, Sanya Richards i, naravno, naša zlatna olimpijka Sandra Perković.'

Osim atletike, voli odbojku, plivanje i rukomet. Tata Vladimir bio je boksač, majka Anica Marinac Kočiš bavila se skokom u dalj.

'Tata mi mnogo pomaže', pripomenula je Sanda.

Ako sve bude u redu, bez ozljeda, i Rio de Janeiro 2016. bit će dostižan.