KVALIFIKACIJE ZA EP

Odbojkaši slavili, odbojkašice pale nakon drame

07.09.2012 u 21:02

Bionic
Reading

Hrvatski odbojkaši uspjeli su u drugom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo slaviti u Beču protiv Austrije, dok su odbojkašice poražene od Rumunjske u dramatičnom meču

Hrvatske odbojkašice upisale su prvi poraz na kvalifikacijskom turniru za Europsko prvenstvo. Bolje su s 3-1 u setovima, u skupini D, bile domaće igračice Rumunjske.

Nakon uvodne pobjede protiv reprezentacije Velike Britanije (3-0), hrvatske odbojkašice poražene su u rumunjskom gradu Piatra-Neamtu, iako su imale priliku odvesti meč barem do petog seta.

Nakon prve dvije dionice izgledalo je kao da će naše odbojkašice šaptom pasti protiv Rumunjki, ali su u trećem setu zaigrale bolje, te ga uzele rezultatom 25-20. U četvrtom je setu naša reprezentacija povela s 21-14, a nakon toga neobjašnjivo pala.

Rumunjke su stiskale i stiskale, te po prvi put nakon 8-7 povele 25-24. Iskoristile su domaće odbojkašice prvu meč-loptu i ostvarile drugu pobjedu u našoj kvalifikacijskoj skupini, iz koje samo prvi ide direktno na Europsko prvenstvo, dok drugoplasirani sastav ide u dodatne kvalifikacije.

Najbolja igračica susreta bila je Rumunjka Adriana Denisa Rogojinaru koja je ostvarila 14 poena, dok je u našim redovima najbolja bila Sanja Popović sa 13.

U subotu naša reprezentacija igra protiv Portugala, a nakon toga slijedi stanka od pet dana prije početka drugog kvalifikacijskog turnira koji će se igrati u Hrvatskoj, točnije Rovinju.

Kvalifikacije za EP, odbojkašice, skupina D (Rumunjska):
Rumunjska - Hrvatska 3-1 (25-12, 25-22, 20-25, 26-24)
Velika Britanija - Portugal 3-0
Redoslijed: 1. Rumunjska 6, 2. Hrvatska 3, 3. Velika Britanija 3, 4. Portugal 0

Hrvatski odbojkaši slavili su u 2. kolu kvalifikacijske skupine C za Europsko prvenstvo protiv domaćina Austrije u Beču.

Nakon uvodnog poraza od favoriziranih Čeha, naši odbojkaši sredili su domaćina Austriju slavivši 3-1 u setovima. Našima je pripao prvi set rezultatom 25-23 i to nakon što su poveli 24-20, te umalo propustili četiri set-lopte.

Druga dionica bila je izjednačena sve do drugog tehničkog time-outa, kada su naši poveli 16-13. Nakon toga prednost naše reprezentacije nije više dolazila u opasnost, te su rezultatom 25-20 osvojili i drugi set.

U trećem su hrvatski reprezentativci poveli s 1-0, ali to im je ujedno bilo i jedino vodstvo u setu. Austrijanci su dominirali u preostalom dijelu seta, te s uvjerljivih 25-19 smanjili na 2-1.
U četvrtom setu naši su poveli 17-9, ali im se onda dogodio neobjašnjivi pad prilikom kojeg su Austrijanci došli čak i do set-lopte (24-23). No, tada naši redaju tri poena i uzimaju četvrti set, a ujedno i meč.

Najbolji igrač susreta, te ujedno i hrvatske reprezentacije, bio je Igor Omrčen koji je upisao 18 poena. Hrvatsku u subotu očekuje posljednji susret prvog kvalifikacijskog turnira protiv Makedonije, a nakon toga četiri reprezentacije sele u Češku (Ostrava) gdje će od 14. do 16. igrati za jedno mjesto koje izravno vodi na Europsko prvenstvo i jedno koje vodi u dodatne kvalifikacije.

Kvalifikacije za EP, odbojkaši, skupina C, 2. kolo (Beč):
Austrija - Hrvatska 1-3 (23-25, 20-25, 25-19, 24-26)
Češka - Makedonija (kasnije)
Redoslijed: 1. Češka 3 (-1), 2. Hrvatska 3, 3. Austrija 2, 4. Makedonija (-1).