NIJE NEMOGUĆE

Mo Farah želi biti trener u Arsenalu

06.09.2012 u 09:11

Bionic
Reading

Usain Bolt mogao bi sljedećeg ljeta zaigrati za Manchester United, pa makar u revijalnoj utakmici. Njegov kolega atletičar Mo Farah također se želi uključiti u nogomet, iako, za razliku od Bolta, nema igračkih ambicija

Usain Bolt, dvostruki olimpijski pobjednik na 100 i 200 metara, te u štafeti 4x100 metara, na igrama u Pekingu i Londonu, te aktualni svjetski rekorder u sve tri discipline, deklarirani je navijač Manchester Uniteda i već dulje vrijeme vapi za prilikom u dresu ''crvenih vragova''. U početku su mnogi mislili da se šali, ali je Bolt ostao uporan. Alex Ferguson nagovijestio je da bi Boltu mogao dati priliku u humanitarnoj utakmici, i to protiv Real Madrida idućeg ljeta.

Sjajni britanski dugoprugaš rodom iz Somalije, Mo Farah (29), osvajač zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Londonu na 5.000 i 10.000 metara, navija za Arsenal. I on želi dobiti priliku u tom klubu, ali ipak ne namjerava igrati za ''topnike''...

- Kao igrač im baš ne bih bio od koristi, ali da bih mogao pomoći Arsenalu, u tom sam siguran! Neki dan sam razgovarao sa suprugom i rekao joj kako vjerujem da bih mogao biti dobar trener za fizičku spremu nekoj momčadi. Mislim da bih u nekim sitnim stvarima mogao pomagati igračima koji su bili ozlijeđeni ili onima koji prolaze kroz neka teška razdoblja – rekao je Farah.

Kada bi se Farah uistinu uključio u Arsenalov trenerski tim, ne bi bio prvi olimpijac koji je nekoj nogometnoj mopmčadi dao ruku pomoći. Isto je učinio i bivši šampion u desetoboju Daley Thompson, koji je radio kao fitness trener u dva kluba, Wimbledonu i Luton Townu.