POZIVNICA ZA HANŽEK

Zlatna Sandra Perković uz pravu atmosferu najavljuje 70 metara!

03.09.2012 u 15:00

Bionic
Reading

Ovo je bila sezona za pamćenje, osvojila sam olimpijsko i europsko zlato, pobjednica sam Dijamantne lige i samo nedostaje hitac preko 70 metara da sve bude savršeno, kazala je olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković na predstavljanju zvijezda atletskog mitinga Zagreb 2012, koji će se održati u utorak s početkom u 16 sati na stadionu Mladosti

Perković će natjecanje na popularnom Hanžeku započeti u 19 sati, a protivnice su joj Čehinja Vera Pospišilova, Francuskinja Melina Robert, Srpkinja Dragana Tomašević, Amerikanka Aretha Thurmond i Litvanka Zinaida Sendriute

'Ja sam bacačica koju izuzetno motivira pun stadion i bodrenje. Ja sam na treningu valjda jednom uopće bacila preko 68 metara, puno sam bolja na natjecanju i nadam se da će tako biti u utorak. Bilo bi lijepo baciti 70 metara, ali se moraju poklopiti svi uvjeti. Ako bude pun stadion, dobro ozračje i ugodno vrijeme možda mi i uspije', kazala je Perković, koja u cijeloj sezoni ima samo jedan jedini poraz, onaj iz natjecanja Dijamantne lige u Parizu.

'Baš sam gledala statistiku ove sezone i taj poraz svakako strši. Jako sam se radovala Parizu, a onda je pala kiša, bacalište je bilo skliskoi ja se baš nisam snašla. Znam da ima puno djevojaka koje drugo mjesto ne smatraju porazom, ali ja nisam među njima', zaključila je najbolja hrvatska atletičarka, čiji je rekord onaj iz Londona - 69.11 metara.

Na konferenciji za novinare u hotelu Panorama bio je nazočan i hrvatski bacač kugle Nedžad Mulabegović, kojemu je zamalo izmaklo olimpijsko finale.

'Nisam baš siguran da ću baciti svoj osobni rekord sutra na Hanžeku jer mi, očekivano, forma nakon Londona, nije optimalna. Nadam se da ću ipak baciti oko 20 metara. Kugla je već četvrtu godinu zaredom najjača disciplina mitinga i svi ćemo uživati u nadmetanju olimpijskog pobjednika Poljaka Tomasza Majewskog i Reesea Hoffe', kazao je Mulabegović.

Startne liste predstojećeg 62. Hanžekovićevog memorijala jamče da ćemo 4. rujna na stadionu Mladosti gledati jedan od najboljih zagrebačkih mitinga u povijesti, ali i jedan od zasigurno najjačih ovogodišnjih mitinga na svijetu. Među sudionicima je čak sedam osvajača zlatnih medalja s Olimpijskih igara u Londonu.