US OPEN 2012.

Rafter: Tomicev nastup je bio sramotan

03.09.2012 u 13:41

Bionic
Reading

Slavni Amerikanac John McEnroe je konstatuirao kako se Tomic u trećem setu uopće nije trudio. U teniskom žargonu, treći set je 'tankirao', a i Patrick Rafter, izbornik australske Davis Cup reprezentacije, osudio je svog reprezentativca

Patrick Rafter, izbornik australske Davis Cup reprezentacije, osudio je svog reprezentativca Bernarda Tomica zbog predstave u 2. kolu US Opena protiv Andyja Roddicka, kojem je ovo zadnji profesionalni turnir u karijeri.

Roddick je pobijedio 6:3, 6:4, 6:0. Iako nakon turnira u New Yorku Amerikanac ide u mirovinu, u trećem setu je poput 'penzionera' izgledao australski 19-godišnji tenisač hrvatskih korijena.

Slavni Amerikanac John McEnroe je konstatuirao kako se Tomic u trećem setu uopće nije trudio. U teniskom žargonu, treći set je 'tankirao'. Kada su mu novinari to natuknuli, jako se naljutio.

Ali, da je doista bilo tako, potvrio je i Rafter.

'Tomicev nastup je bio sramotan. To je jednostavno bilo to. Mora se konačno naučiti i shvatiti da mora puno raditi. Već sam umoran od njegovih nestašluka, mislim da su i svi drugi'.

Ujedno je Rafter upozorio Tomica da mu mjesto u sastavu u ogledu razigravanja za Svjetsku skupinu Davis Cupa, u Hamburgu protiv Njemačke od 14. do 16. rujna, nije zajamčeno.

'Imamo još dva tjedna do tog susreta. Tomic mora zasukati rukave i žestoko raditi, žestoko trenirati ako želi biti u momčadi', rekao je Rafter.