MITING U ZÜRICHU

Ni kiša nije omela ludo brze Bolta i Blakea

30.08.2012 u 22:21

Bionic
Reading

Kiša je pokvarila atletski miting u Zürichu, ali to nije zasmetalo jamajčanskim sprinterima koji su opet bili ludo brzi, a bilo je i iznenađenja

Etiopljanin Mohammed Aman napravio je veliko iznenađenje na atletskom mitingu Dijamantne lige u Zürichu. U utrci na 800 metara pobijedio je aktualnog olimpijskog prvaka Kenijca Davida Rudishu.

Iako je najavljivao napada na svjetski rekord Rudisha je 'podbacio', te otrčao gotovo dvije sekunde sporije vrijeme od Etiopljanina. Aman je dva kruga otrčao u vremenu 1:42.53 čime je postavio novi nacionalni, ali i osobni rekord. Rudisha je u napetoj završnici zaostao svega 28 stotinki.
Ovom pobjedom Aman je osigurao i ukupnu pobjedu u Dijamantnoj ligi, kada su utrke na 800 metara u pitanju, s 14 osvojenih bodova, odnosno dva više od Rudishe.

Najbrži čovjek svijeta, Jamajčanin Usain Bolt, slavio je u utrci na 200 metara postavivši rekord mitinga s vremenom 19,66. Čak trojica njegovih sunarodnjaka okupirala su pozicije dva, tri i četiri čime je Jamajka samo potvrdila svoju dominaciju u sprinterskom svijetu, bilo na 100 ili 200 metara.

Yohan Blake i Nesta Carter pobrinuli su se da Jamajka uzme prva dva mjesta i u utrci na 100 metara. Aktualni olimpijski vice-prvak, osvojio je ciriški miting s vremenom 9,76, 19 stotinki bržim od Cartera. Broncom se okitio Amerikanac Ryan Bailey.