Ostali sportovi BRAVO

Perković u Zürichu potvrdila dominaciju

  • Autor: D. S. / TS
  • 30.8.2012 19:55:35
  • 30.8.2012 19:48:37

Hrvatska bacačica diska Sandra Perković, olimpijska pobjednica iz Londona ovoga ljeta, pobijedila je na mitingu Dijamantne lige u Zürichu čime je samo potvrdila svoju dominaciju, ali i osvojila u konačnici 106 tisuća dolara

Perković je pobjedu izborila hicem u prvoj seriji, kada je njen disk letio do daljine 63,97 metara. Daleko je to od najboljeg hica ove sezone (69,11), ali svejedno dovoljno da joj se nijedna od najvećih suparnica, Kubanka Yarelis Barrios i Njemica Nadine Müller, ni ne približe.

Kubanka je upisala samo dva ispravna hica i to u prvoj odnosno posljednjoj seriji. Disk je letio do dva centimetara preko 60 metara (prva serija) i na daljinu 61,73. Njemica Müller imala je četiri ispravna hica, ali je tek jedan letio preko 60 metara, što također nije uobičajeno za ponajbolju diskašicu svijeta. Perković je upisala tri ispravna hica.

Perković je tako slavila i na šestom od sedam mitinga Dijamantne lige na koliko je nastupila. Pobijedila je u Šangaju, Eugeneu, Oslu, Monacu i Stockholmu, a prvo mjesto izmaklo joj je samo u Parizu.

Naša je atletičarka još prije ovog natjecanja osigurala ukupnu pobjedu Dijamantne lige, što joj je donijelo, na već osvojenih 56 tisuća dolara ove sezone, dodatnih 40.

Dijamantna liga Zürich, bacanje diska (ž):
1. Perković (Hrv) 63.97
2. Barrios (Kub) 61.73
3. Glanc (Pol) 61.31...

Ukupni poredak DL:
1. Perković 30
2. Barrios 6
3. Müller 5
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku