12 SATI KRETANJA

Utrka najizdržljivijih na Bundeku

31.08.2012 u 14:30

Bionic
Reading

Na zagrebačkom Bundeku se u subotu s početkom u 9 sati organizira ultramaratonska utrka na kojoj svi rekreativci mogu pronaći svoj motiv (i tempo) i malo podići razinu forme

Atletski klub Sljeme u subotu organizira sedmo izdanje popularne utrke Forrest Gump čija su pravila prilično jednostavna. Start je u devet sati ujutro, trajanje je punih 12 sati, a broje se svi pretrčani i prehodani kilometri.

Utrka je prebačena s Maksimira na Bundek, a oko novozagrebačkog jezera organizirana je trasa od 3,5 kilometra koju će najuspješniji vjerojatno preći i više od 30 puta. Naime, lani je pobjednik Zoran Dimov prešao 116 kilometara! Bit će organizirana i atraktivna utrka štafeta, a nagrade najboljima bit će podijeljene u 22 sata. Više informacija o utrci možete doznati na službenoj stranici organizatora.

Plaćanje startnine (150 kuna) omogućava trkačima majicu, obrok i masaže tijekom utrke, no Forrest Gump je i dobra prilika da provjerite 'svoje stanje' i možda pronađete inspiraciju u ljudima koji u jednom danu pretrče udaljenost veću od 100 kilometara.

Start jednog od maksimirskih izdanja ove utrke