IMA I TOGA

Odbio milijun dolara za meč s Fedorom

29.08.2012 u 14:59

Bionic
Reading

Američki hrvač Rulon Gardner (41) otkrio je u telefonskom razgovoru u emisiji MMA Hour kako je u svojoj karijeri dobio veliku novčanu ponudu kako bi ušao u ring s tada nepobjedivim Fedorom Emelianenkom te zašto nije pristao

Prije 12 godina na Olimpijskim igrama u Sydneyju Rulon Gardner napravio je senzaciju. U finalu hrvanja grčko-rimskim stilom pobijedio je Rusa Aleksandra Kareljina, čovjeka koji je do tada imao u svojem vlasništvu tri olimpijska zlata, devet svjetskih i 12 europskih titula.

Amerikanac je uspio svladati ruskog medvjeda kojem je to bio prvi poraz u karijeri, a pet godina kasnije dobio je priliku da napravi novo čudo u borilačkom svijetu. Na stol mu je bila bačena ponuda da se po MMA pravilima okuša protiv Fedora Emelianenka koji u to vrijeme isto nije znao za poraz.

No milijun dolara nije bila dovoljna svota da Gardner pristane na meč pa je njegova karijera u 'ultimate fightu' ostala na jednoj borbi koju je dobio sudačkom odlukom protiv Japanaca Hidehika Yoshide (31. prosinca 2004.).

'Nakon meča protiv Yoshide čelnici Pridea su htjeli da se borim protiv Fedora. Rekao sam im da to nije za mene, nije sve u novcu, iako je bilo u pitanju oko milijun dolara', rekao je Gardner i otkrio razlog odustajanja.

'Jednostavno sam shvatio da MMA nije za mene, jer mi nije odgovaralo to udaranje, ozljeđivanje protivnika i slično. Uživao sam u prvoj borbi, ali nisam imao onaj instinkt ubojice da ozlijedim protivnika. Bilo je to nešto potpuno drukčije od hrvanja.'

Razgovor s Rulonom Gardnerom