US OPEN 2012.

Stosur razbila Martić za samo 51 minutu

27.08.2012 u 18:59

Bionic
Reading

Od najbolje rangirane hrvatske igračice je sa 6-1, 6-1, za svega 51 minutu igre, bolja bila aktualna pobjednica njujorškog Grand Slama - Sam Stosur

Hrvatska tenisačica Petra Martić kratko je trajala na posljednjem Grand Slam turniru sezone US Openu.

Od najbolje rangirane hrvatske igračice je sa 6-1, 6-1, za svega 51 minutu igre, bolja bila aktualna pobjednica njujorškog Grand Slama - Sam Stosur. Meč je igran na centralnom terenu, Arthur Ashe stadionu, i to je očito ostavilo veliki dojam na Martić koja je za manje od 15 minuta igre zaostajala 4-0u gemovima, a pritom nije osvojila nijedan jedini poen! Stosur je imala 19-0 u poenima kod rezultata 4-0 i 30-0 kada je napravila dvostruku pogrešku i poklonila prvi poena našoj tenisačici.

Pitanje je kako bi i za koliko susret završio da Stosur nije 'pustila' sljedeći servis-gem naše tenisačice. Iako je i u drugom setu osvojila još svega jedan gem, Martić je ostavila daleko bolji dojam nego u prvom, ali samo na svom servisu. Naime, protiv servisa Australke je uzela svega četiri poena!

U konačnici je Stosur oduzela pet servisa Martić, te osvojila i više nego dvostruko više poena od naše tenisačice (59-24).

Hrvatski ženski tenis ostao je tako bez 50 posto svojih igračica na US Openu. Mirjana Lučić će svoj meč 1. kola igrati u utorak protiv Španjolke Marije Jose Martinez Sanchez.