Ostali sportovi POHLEPA ILI...

Za poraz 22 tisuće dolara nekima nije dosta

  • Autor: D. S. / TS
  • 27.8.2012 15:22:23
  • 27.8.2012 15:15:43

Neslaganje oko raspodjele novca moglo bi nagnati najbolje svjetske tenisače na bojkot Australian Opena u siječnju sljedeće godine, tvrdi britanski Sunday Times

Igrači navodno traže veći udio u raspodjeli prihoda koje ostvaruje prvi Grand Slam turnir godine. Organizatori Australian Opena ipak nisu previše zabrinuti, a direktor turnira u Melbourneu Craig Tiley je uvjeren da će se kao i uvijek pojaviti svi najbolji svjetski igrači.

'Radimo na planu nagrada za 2013. godinu i vjerujemo da ćemo njime riješiti mnoge probleme koje su istaknuli igrači u svakodnevnim raspravama s nama. Naš odnos s igračima je snažan i siguran sam da ćemo ih sve vidjeti u Melbourneu iduće godine', istaknuo je Tiley.

Glavni problem leži u nagradama za ispadanje u ranoj fazi turnira. Tu je uglavnom riječ o slabije rangiranim igračima koji sami financiraju svoja putovanja, pa smatraju da 21.600 američkih dolara, koliko se ove godine dobivalo za ispadanje u 1. kolu, nije primjerena premija.

'Problem je u tome što igrači koji su rangirani oko 100. mjesta i niže ne zarađuju dovoljno da bi se financirali tijekom cijele godine. No, to nije problem samo Grand Slam turnira već kompletnog tenisa. Zato bismo svi skupa trebali sjesti i riješiti to budući da se na nižim razinama nagradni fond nije mijenjao 25 godina, a to nije dobro', rekao je Tiley, dodavši kako nije pošteno napadati samo Australian Open.

210387,210142,197968,193683
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku