I TO NA BICIKLU

Od Zagreba do Ljubljane Ilicom preko Kustošije

22.08.2012 u 16:00

Bionic
Reading

Na biciklističkoj utrci u nedjelju, 26. kolovoza, koja simbolično povezuje dva glavna grada susjednih država mogu sudjelovati samo momčadi, najmanje sa pet, a najviše sa osam natjecatelja

Tradicionalna, peta biciklistička utrka od Zagreba do Ljubljane održat će se u nedjelju, 26. kolovoza. Više od 180 biciklista iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Italije i Austrije startat će u 12 sati ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta. Grički top tako će pucnjem osim podneva označiti i početak biciklističke priredbe koja simbolično spaja dva glavna grada susjednih država. Cilj utrke je u Ljubljanskom gradu. Utrku organiziraju biciklistički klubovi Zagreb i Adria Mobil iz Novog Mesta.

Prolazni ciljevi na putu dugom 184 kilometra bit će u Zaprešiću, Šentjerneju i Ribnici. Na 104. kilometru brdski cilj je na Smuki.

'Biciklistička kolona u Zagrebu krenut će prema zapadu Ilicom preko Kustošije. Na putu prema graničnom prijelazu Harmica-Rigonce proći će kroz Podsused i Zaprešić, a u Sloveniji nastaviti put prema Ljubljani preko Šentjerneja, Novog Mesta, Smuka i Ribnice', najavio je Gordan Kernc, tajnik biciklističkog kluba Zagreb.

Na utrci mogu sudjelovati samo momčadi, najmanje sa pet, a najviše sa osam natjecatelja.

Uokolo zgrade Hrvatskog narodnog kazališta cijelo prijepodne, već od devet sati, bit će u znaku biciklista, nekadašnjih i današnjih asova, zaljubljenika i znatiželjnika. U 11.15 sati počet će i predstavljanje sudionika.