TKO IZGUBI, DOBIT ĆE KINEZE

Duel u Novigradu: Lino Červar na Slavka Golužu

21.08.2012 u 16:28

Bionic
Reading

Četvrto izdanje Istria Handball Cupa, koji se već drugu godinu za redom udomaćio u Novigradu, ponovno dovodi u Istru vrhunske rukometne klubove

Od 22. do 24. kolovoza na terenu novigradske sportske dvorane snage će odmjeriti zagrebački RK Croatia osiguranje, slovenski RK Gorenje Velenje, makedonski RK Metalurg i reprezentacija NR Kine.

Turnir koji se održava tek koji dan nakon završetka Olimpijskih igara i uoči početka nacionalnih liga, osim što dovodi u Novigrad prvaka Hrvatske, Slovenije i Makedonije te reprezentativce iz daleke Kine, svakako će biti zanimljiv i po tome što će se suočiti momčadi Slavka Goluže i Line Červara.

Momčad legendarnog Line Červara, kojeg Istrijani od milja zovu Mago di Umago, po prvi put odmjerit će na domaćem terenu u Istri snage s dečkima Slavka Goluže, koji je nakon Červarova odlaska u Makedoniju preuzeo trenersku palicu CO Zagreba, ali i palicu izbornika rukometne reprezentacije ovjenčane olimpijskom broncom.

Ovogodišnji Istria Handball Cup, u kojem igra svatko sa svakim, otvaraju u srijedu u 18 sati momčadi CO Zagreba i NR Kine, čiji su reprezentativci pod vodstvom trenera Nenada Zvonareka u Novigradu na sedmodnevnim pripremama. Prvog turnirskog dana, no u kasnijem terminu s početkom u 20 sati, na terenu će se ogledati Metalurg i Gorenje Velenje.

Duel ekipa nekadašnjih suradnika, trenera i izbornika Slavka Goluže i Line Červara, održat će se u četvrtak, 23. kolovoza u 18 sati, uz izravan TV prijenos na drugom programu HTV-a, nakon čega, u 20 sati, slijedi utakmica reprezentativaca Kine i slovenskog RK Gorenja.

Posljednjeg turnirskog dana, u petak u 18 sati odigrava se susret između Metalurga i reprezentativaca NR Kine. Utakmica između CO Zagreba i slovenskog Gorenja, 'poslastica' rezervirana za završetak trodnevnog turnira, koji zajednički organiziraju porečka Sono grupa, Laguna Novigrad te Grad Novigrad i lokalna Turistička zajednica, na rasporedu je istog dana u 20 sati.