PRVAKINJA MMA

Nepobjediva: Novi trijumf za 54 sekunde

19.08.2012 u 08:49

Bionic
Reading

Ronda Rousey je u San Diegu prvi puta u karijeri obranila pojas prvakinje Strikeforcea svladavši već u prvoj rundi bivšu šampionku iste promocije Sarah Kaufman. Na istoj priredbi vidjeli smo vrhunsku izvedbu brazilskog majstora partera Rondalda Souze koji je svladao Dereka Brunsona nokautom za samo 41 sekundu

Šest mečeva, šest pobjeda, šest armbara, pet u manje od minute. To je sukus spektakularne karijere Ronde Rousey nakon sinoćnjeg meča protiv Kaufman kojim je još jednom zadivila svijet svojim parteraškim kvalitetama. Iako sve njezine protivnice znaju gdje leži najveća opasnost, Rousey je trebalo samo 54 sekunde da u svoju statistiku upiše još jedan armbar već na stamom startu dvoboja.

Poslije meča, Rousey je bila vrlo skromna i sve je zasluge pripisala svojim trenerima.

'Imam sjajne trenere i slušam što mi kažu', poručila je lijepa borkinja i dodala dio koji ide 'na konto' Cristiane Cyborg Santos.

'Ljudi te žele vidjeti u prvoj poštenoj borbi tvoje karijere. Ja sam sada prvakinja. Prvakinja ne ide k tebi, ti moraš doći k njoj. Dođi u bantam kategoriju i idemo ovo riješiti.'

Nakon nove impresivne pobjede, sasvim je jasno da je upravo Santos jedina koja zaista može ugroziti ovu bivšu olimpijsku judašicu. Na organizatorima je zadatak da privole svoje borkinje odmah po isteku prisilnog odmora Cyborg (zbog dopinga suspendirana) da se nađu u istom kavezu na suprotnim stranama. Bio bi to vrlo vjerojatno meč veći i od onog koji je Brazilka prije nekoliko godina odradila s danas glumicom Ginom Carano.


Iako se radi o vrhunskom parterašu, Brazilac Ronaldo Jacare Souza je u San Diegu pokazao da je podosta radio i na svojim udaračkim tehnikama. Već na samom otvaranju meča protiv Derecka Brunsona uspio je plasirati razarajući desni kroše koji je bio previše za američkog hrvača. Jacare je posao dovršio na parteru s još nekoliko GNP udaraca koji su bili sasvim dovoljno da sudac prekine dvoboj.

'Svi moji sparing partneri pričaju o kvaliteti mojih udaraca. Došao sam sjajno pripremljen i bio sam siguran da ću dati sve od sebe', poručio je Jacare nakon dvoboja.

Od ostalih dvoboja valja izdvojiti pobjede sve boljeg Belgijca Tareca Saffiedinea, velike nade Ovincea St. Preuxa te povratak Mieshe Tate koja se vratila u pobjednički niz arbarom protiv Julie Kedzie. Na bivšoj Strikeforceovoj prvakinji se nisu vidjele posljedice meča protiv Rousey koja joj je ranije ove godine arbarom slomila ruku. Sada je Tate bila ta koja je slavila istim zahvatom i tako se ponovno nametnula kao jedan od mogućih budućih izbora za poziciju izazivačice.

Rousey vs. Kaufman

Glavne borbe:
Ronda Rousey def Sarah Kaufman by Prisiljavanje na predaju (Armbar, R1, 0:54)
Ronaldo Souza def Derek Brunson by KO (Udarci, R1, 0:41)
Tarec Saffiedine def Roger Bowling by Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 30-27)
Anthony Smith def Lumumba Sayers by Prisiljavanje na predaju (Triangle gušenje, R1, 3:52)
Ovince St. Preux def TJ Cook by KO (Udarac, R3, 0:20)
Uvodne borbe:
Miesha Tate def Julie Kedzie by Prisiljavanje na predaju (Armbar, R3, 3:28)
Adlan Amagov def Keith Berry by TKO (Udarci, R1, 0:48)
Germaine De Randamie def Hiroko Yamanaka by Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 30-27)
Bobby Green def Matt Ricehouse by Jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 30-27)