SLUŽBENA POTVRDA

Jelena Isinbajeva nastavlja karijeru do Rija

18.08.2012 u 17:27

Bionic
Reading

Ruskinja je u Londonu osvojila brončanu medalju što je nakon silnih godina dominacije za nju pravo razočaranje. Iako je dugo tvrdila da će karijeru okončati na Svjetskom prvenstvu u Moskvi sljedeće godine, odmah nakon natjecanja u Londonu dala je naslutiti da se predomislila

Jevgenij Trofimov, trener svjetske rekorderke u skoku s motkom Jelene Isinbajeve, potvrdio je da njegova najpoznatija učenica namjerava nastaviti karijeru sve do Olimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. godine.

Ruskinja je na londonskim Olimpijskim igrama osvojila brončanu medalju što je nakon silnih godina dominacije za nju pravo razočaranje. Iako je dugo tvrdila da će karijeru okončati na Svjetskom prvenstvu u Moskvi sljedeće godine, odmah nakon natjecanja u Londonu je dala naslutiti da se predomislila, a potvrdio je to i Trofimov u razgovoru za R-Sport.

'Mislim da Jelena osjeća frustraciju nakon rezultata u Londonu, zato je donijela odluku o produljenju karijere. Da je u Londonu osvojila zlato, mislim da bi se umirovila. Lena se savjetovala sa mnom. Rekao sam joj da ima ogroman potencijal koji mora iskoristiti. I što je najvažnije, ima želju revanširati se za slabiji nastup na londonskim Igrama', poručio je Trofimov.

Isinbajeva je dvostruka olimpijska pobjednica i dvostruka svjetska prvakinja. U karijeri je 28 puta rušila svjetske rekorde, a i aktualni su u njezinom vlasništvu - 5.06 metara na otvorenom i 5.01 u dvorani.