NOVIGRADSKI JUNAK

Cernogorzu priznanje i novčana nagrada

10.08.2012 u 18:34

Bionic
Reading

U gradskoj palači Novigrada upriličen je prijem za zlatnog olimpijskog pobjednika Giovannija Cernogorza. Naime, istarski župan, iako je na odmoru zbog zdravstvenih razloga, ovako lijepu prigodu i osobno čestitati Zlatnom Istrijanu jednostavno nije mogao propustiti

Odlukom župana Ivana Jakovčića, Cernogoraz će biti nagrađen iznosom od 20 tisuća kuna, a kako je istaknuo župan, upućena je i inicijativa Skupštini Istarske županije za dodjelu najvećeg priznanja Grba Istarske županije, koja će se olimpijskom pobjedniku u gađanju letećih meta u disciplini trap svečano uručiti za Dan županije, 25. rujna.

Kako je najavio gradonačelnik Anteo Milos, Grad Novigrad i Istarska županija namjeravaju streljačku dvoranu Streljačkog društva Gusar urediti i kandidirati za europska prvenstva, kako bi zlatni olimpijac i dvostruki europski prvak ubuduće osvajao međunarodne medalje i u svom gradu.

U čast sjajnog Giannijevog uspjeha i prvog istarskog olimpijskog zlata, u ponedjeljak će i novigradski poštanski ured svu poštu obilježiti prigodnim poštanskim žigom.